Asılsız ihbarcı eski polis çıktı…

Geçtiğimiz Çarşamba günü Varşova Metrosu’na yapılan bomba ihbarı üzerine  polis, yaklaşık 20 bin kişiyi bölgeden uzaklaştırarak 5 saat süren bir arama gerçekleştirmişti ve yapılan aramalar sonunda bomba ihbarının asılsız olduğu anlaşıldı.

Metro istasyonuna yapılan asılsız bomba ihbarın hemen ardından birbiri ardına 5 bomba ihbarı daha yapıldı. Varşova polisini şaşkına çeviren asılsız bomba ihbarları nedeniyle Varşova Belediye Başkanı Lech Kaczynski, asılsız ihbarları yapan kişiyi ihbar edene 50 bin Zloty para ödülü vereceğini açıkladı.

Polis, para ödülünün açıklanmasının hemen ardından, eski bir polis memurunun asılsız ihbarları yapan kişi olduğunu yapılan ihbarlar ve araştırmalar sonunda ortaya çıkardı. 

Varşova Polis Şefi Ryszard Siewierski, asılsız ihbarların polisi zor durumda bıraktığını ve bütün teknolojik imkanların kullanılması sonucu asılsız ihbarcının yakalandığını söyledi.
 
Siewierski, 90’lı yıllarda polis memuru olarak görev yapan 40 yaşındaki asılsız bomba ihbarcısının, polislikten atıldığını ve ihbarları cep telefonuyla yaptığını belirtti.
 
 Öte yandan, asılsız ihbarları gerçekleştiren eski polis memurunun, 8 yıl hapis cezası istemiyle yargılanacağı ve asılsız ihbarcının yakalanmasını sağlayan polis memuruna da 50 bin Zloty para ödülü verileceği belirtiliyor.

1110770cookie-checkAsılsız ihbarcı eski polis çıktı…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.