‘Atıklara saldırısı 400 Çernobil eder’

Ulusal gazetelerden The Guardian, İngiltere’nin 10 yeni nükleer santral inşa etmeye bugün bir adım daha yaklaşacağını belirterek, bu projenin önündeki en büyük engel olan, “mevcut nükleer atıkların ne olacağı” sorusuna yanıt bulunduğunu öne sürdü.


The Guardian’a göre aranan yanıtı, Radyoaktif Atık Yönetimi adlı komisyonun bugün açıklanacak raporu verecek. Raporda önerilen çözüm ise, yeraltına büyük bir depo yapılması düşünülüyor.


İngiltere’de şu anda, 350 bin metre küp nükleer atık bulunuyor ve yeni santraller inşa etmeden önce bu atıklardan kurtulmanın bir yolunu bulması yönünde hükümet üzerinde baskı yapılıyor.


ÇERNOBİL’DEN DAHA ZARARLI


Ciddi gazetelerden The Daily Telegraph ise, aynı raporu farklı yorumlayarak, “Uzmanlar, İngiltere’nin nükleer atıklarının olası bir terör saldırısına karşı son derece savunmasız olduğunu bildiriyor ve hükümeti bu konuda gerekli önlemleri almamakla suçluyor…” diye yazdı.


Rapora göre en büyük tehdidi Sellafield nükleer tesisi oluşturuyor. Nükleer yakıtların yeniden işlendiği tesisin ürettiği sıvı atıklar, bir terör saldırısının olası hedefleri arasında sayılıyor. Gazete bu atıkların, Çernobil nükleer kazası ile yayılan radyoaktif maddeden 40 kat daha tehlikeli olduğuna da işaret ediyor.


İLGİLİ HABERLER:


‘Nükleer mi? Hayır Teşekkürler!’
Çernobil’in gerçek boyutları açıklanacak…
Nükleer atık trenleri saldırılara açık…
‘Çernobil 66 bin kişiyi daha öldürebilir’…
Le Monde: Nükleere alternatif aranmalı…
Greenpeace: Çernobil’de 93 bin kişi daha ölebilir…
Duy bunları TAEK!
Nükleer’de Sinop olmazsa Akkuyu…
Nükleer santral Sinop’ta kuruluyor…

790470cookie-check‘Atıklara saldırısı 400 Çernobil eder’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.