AVUSTRALYA KISA KISA…

4 çocuğunu öldürmekle suçlanan kadın serbest…

The Victorian Supreme Court, 4 çocuğunu öldürmekle suçlanan 25 yaşındaki Carol Louise Matthey’i kefaletle serbest bıraktı. Mahkeme, genç anneye hayattaki tek çocuğuna yaklaşmama emir de verdi. Polis, genç kadını 4 çocuğunu 1998- 2003 tarihleri arasında öldürmekle suçluyor. Mahkeme kararına göre Matthey, hayattaki tek çocuğu ile yaşamayacak ve çocuğunu görmeye gittiğinde çocukla yalnız kalamayacak.

***

“Belim ağrıyor” demek yetmeyecek…

Hükümet, bel rahatsızlığı nedeniyle sakatlık maaşı alanların ödeneklerini kesmeyi planlıyor

Maliye Bakanı Peter Costello, Disability Support Pension (DSP) maaşı alan 700,000’den fazla kişinin büyük çoğunluğunun bel rahatsızlığı dolayısıyla bu maaşı aldığını, ve bu durumun büyük problem olduğunu söyledi.

Hükümet, $20 milyarı bulan sosyal güvenlik faturasını aşağı çekmek için alacağı tedbirler çerçevesinde geçen hafta Çarşamba günü düzenlenen kabine toplantısında “disability pensioners” ve “single parent” maaşı alanları tartıştı. Toplantıdan sonra konuşan Costello, kimsenin Disability Support Pension maaşı alanların durumunun kötüye gitmesini istemediğini, ancak bu maaşı alanların sayısının son yıllarda “tavana vurduğunu” söyledi. 2GB Radyosu’na konuşan bakan, “10- 20 yıl öncesiyle karşılaştırıldığında toplumda bugün bel rahatsızlığı çeken bu kadar çok kişi olduğuna inanmak zor.

Yapmamız gereken gayet açık. Bizim, gerçekten bel rahatsızlığı dolayısıyla sakatlık maaşı alanları korumamız; bel rahatsızlığı, ya da stress nedeniyle sakatlığa ayrılan kişileri en azından part-time çalışmaları için teşvik etmemiz gerek” dedi.  Costello ayrıca okul çapında çocuk sahibi “single mother” kategorisindeki kişilerin de işsizler gibi iş aramaları gerektiğini söyledi. 

Federal Hükümet ayrıca geçen hafta Victoria, Queensland ve Batı Avustralya’da sakatlık maaşı alan 1000 gönüllünün iş hayatına geri dönmesi dolayısıyla yapılan çalışmanın tanıtımını yaptı.

***

Cezasını evde çekecek…

Çocuklarını özel okula göndermek için Centrelink’e yanlış bilgi vererek $60,000 haksız ödeme alan Canberralı kadın, cezasını ev hapsi yoluyla çekecek. Evli olduğu halde boşandım diyerek 5 yıl boyunca Centrelink’ten “single parent” ödeneği alan Lisa Mary Knight, ACT Supreme Court tarafından 15 ay hapis cezasına çarptırıldı. ACT Supreme Court Hakimi Malcolm Gray, sanığın cezasını 4 aydan sonra ertelediğini, ve Knight’ın cezasını evinde “ev hapsi” yoluyla çekeceğini söyledi. Hakim, sanığın iyi karakterini göz önünde bulundurduğunu da kaydetti. Hakim, sanıktan haksız yere aldığı parayı geri ödemesini istemedi. Gerekçe olarak da aldığı paranın, Centrelink’e yanlış bilgi vermeden alacağı para ile eşit miktarda olduğunu vurguladı.

***

Avustralya, NATO’ya daha yakın…

Avustralya Ordusu, NATO ile imzalanan bir anlaşmayla Brüksel’deki NATO Merkezi’nde bir ateşe bulunduracak. NATO Genel Sekreteri General Jaap de Hoop Scheffer, resmi ziyaret için Avustralya’ya geldi. General Jaap de Hoop Scheffer, Dışişleri Bakanı Alexander Downer ve Savunma Bakanı Robert Hill ile görüştü. Senatör Hill, teröre karşı savaşta NATO ile ilişkinin sağlıklı yürütülmesi için Avustralya’nın NATO Genel Merkezi’nde ateşelik açacağını söyledi. Hill, “Değişimler dolayısıyla NATO’nun öneminin arttığına inanıyoruz. NATO ile gelecekte daha yakın işbirliği yapacağız” dedi.

The Victorian Supreme Court, 4 çocuğunu öldürmekle suçlanan 25 yaşındaki Carol Louise Matthey’i kefaletle serbest bıraktı. Mahkeme, genç anneye hayattaki tek çocuğuna yaklaşmama emir de verdi. Polis, genç kadını 4 çocuğunu 1998- 2003 tarihleri arasında öldürmekle suçluyor. Mahkeme kararına göre Matthey, hayattaki tek çocuğu ile yaşamayacak ve çocuğunu görmeye gittiğinde çocukla yalnız kalamayacak.

***

Yardıma ihtiyacı olanlar geri çevriliyor…

The Australian Council of Social Service (ACOSS)’un yayınladığı rapora göre toplum kuruluşları kaynak yetersizliği nedeniyle yardım için başvuranları eli boş olarak geri gönderiyor. Rapora göre her üç yardım kuruluşundan ikisi yardım için başvuranlara yardımcı olamıyor. ACOSS Başkanı Andrew McCallum, Avustralyalı yoksulların her geçen gün daha fazla oranda zorluklarla karşı karşıya kaldıklarını söyledi.

McCallum, “Toplumun alt tabakasını oluşturanlar daha da yoksullaşıyor. Düşük gelirli ve yoksullar ekonomik patlamadan pay almıyor. Gerçekte, bazı durumlarda part- time ve “casual” çalışanlar bile yardım kuruluşlarının desteğine ihtiyaç duyuyor” dedi.

ACOSS Başkanı Andrew McCallum, başta konut alanı olmak üzere sosyal yardım kuruluşlarının acil olarak hükümet yardımına ihtiyacı olduğunu kaydetti.

 

1102920cookie-checkAVUSTRALYA KISA KISA…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.