Avusturya yeni işçilere hazırlıklı

Sendikal kurumlar olan Avusturya Sendikalar Birliği (ÖGB) ve İşçi Odası, Avrupa Birliği’nin Estonya, Litvanya, Letonya, Polonya, Slovakya, Slovenya, Çek Cumhuriyeti ve Macaristan gibi ülkelerinden Avusturya’ya çalışmak için bu sene gelmesi beklenen 25 bin işçinin çalışmasına hazır olduklarını ifade ettiler.

Avrupa Birliği’nin 15 yeni üyesinden 13’üne Avusturya iş piyasası kapılarını açarken, ikisine hala kapılarını kapalı tutacakları belirtildi; Kapıların kapalı olacağı bu ülkeler Bulgaristan ve Romanya’nın olduğu da dile getirildi.

ÖGB adına gazeteye açıklama yapan Bernhard Achitz önemli olanın önceki yıllarda olduğu gibi yeni gelen işçilerin saat ücreti iki veya üç avro’ya çalışmayacakları, Avusturya iş piyasasında çalışanlar için geçerli toplu sözleşme ile belirlenmiş asgari ücretlerinin yeni işçiler için de geçerli olacağı didle getirilmiştir.
Achitz yeni göçmen işçilerinin Avusturya’ya gelmesinden dolayı ücret düşürmeyi yasaklayan yasanın Avusturya parlamentosunda kabul edildiğini de sözlerine ekledi. Toplu sözleşmelerle belirlenmiş asgari ücrete uymayan, işçinin sigortasını ve onların ücretlerinden kesilecek vergiyi maliye dairesine ödemeyen firmalara 50 bin Avro’ya kadar ceza uygulanacağını da ÖGB yöneticisi Bernhardt Achitz açıkladı.

İşçi Odası müdür yardımcılarından bayan Alice Kundtner ise Avusturya iş piyasasında çalışan yabancı ülke vatandaşı işçilerin kontrol altında olduğu ve yukarıda adı geçen AB ülkelerinden 89 bin işçinin zaten Avusturya’da bulunduğu ve bu rakamın ise Avusturya’da genel nüfusun yüzde 1,08 oranında olduğu belirtildi.

1520850cookie-checkAvusturya yeni işçilere hazırlıklı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.