Ayağı kırılan vatandaştan belediyeye dava

Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan bir işyerinin önündeki merdivenlerde kayarak düşen ve ayağı kırılan Abdullah Babuşçu, işyeri sahibinin “tedbirsiz” davrandığı ve Büyükşehir Belediyesinin ise gerekli “denetimleri yapmadığı” gerekçesiyle, Erzurum 2. Asliye Hukuk Mahkemesine tazminat davası açtı.


Babuşçu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2005 yılı Ekim ayında alışveriş yapmaya gittiği bir işyerinin önündeki merdivenlerden kayarak düştüğünü ve baldır kemiğinin kırıldığını belirterek, “10 ayda iki ameliyat geçirdim. İşlerimle ilgilenemedim. Mağduriyetim söz konusu” diye konuştu. Merdivenlerin granitten yapıldığını belirten Babuşçu, kış aylarında söz konusu mermerlerin buz tuttuğunu belirterek, şunları kaydetti:


“Merdivene bastığımda kayarak düştüm. Ayağım kırıldı. 10 aydır hastanelerdeyim. Hala koltuk değnekleriyle yürüyorum. İki ameliyat geçirdim. Ayağımda 30-40 santimlik platinle dolaşıyorum. İşyeri sahibi granitten yaptırdığı merdivene paspas ve korkuluk yaptırmayarak, ihmalkar davranmış, belediye ekipleriyse gerekli denetimi göstermemiştir. Hakkımı sonuna kadar arayacağım.”


Babuşçu, işyeri sahiplerinin yaşanan kazanın ardından merdivenlere paspas koydurduğunu ifade etti.


“10 AYDIR AĞRI İLE YAŞIYORUM”


Babuşçu, yaşanan kazanın ardından 10 aydır ağrı ile yaşadığını belirterek, “Ne işyeri sahibi, ne de herhangi bir yetkili kazanın ardından geçmiş olsun deme gereği bile duymadı. Ben de hakkımı adli yolla aramaya karar verdim” dedi.
Başkalarının kendisi gibi mağdur olmamasını istediğini anlatan Babuşçu, şöyle devam etti:


“Hem mağaza hem de belediye bu konuda ihmalkar davranmıştır. Erzurum’da kışın benzer olaylar yaşanabiliyor. Benim bu davadan alacağım 3- 5 kuruşta gözüm yok. Başkalarının mağdur olmaması için davayı kazanmam örnek olacak. Sonuna kadar davanın takipçisi olacağım.”


“İMARA AYKIRILIK YOK”


Erzurum Büyükşehir Belediyesi avukatlarından Mehmet Güzel ise, imara aykırı durumun söz konusu olmadığına dikkati çekerek, “Olayda belediyenin kusuru yok” dedi.


Binadaki kot farkı nedeniyle merdiven yapılmasının doğal olduğunu bildiren Güzel, “Kaldırımda temizlik yapmak belediyenin görevi. Ancak imara aykırılık yok. Vatandaş işyerinin giriş merdiveninde düşmüş. Belediyenin olayda ihmali veya kusurundan bahsedilemez” diye konuştu.


Davacı Avukatı Vildan Karip Çınar da, müvekkilinin 10 aydır mağdur olduğunu belirterek, 10’ar bin YTL’lik manevi tazminat davası açtıklarını söyledi.


Davalı Mehmet Aydaş’ın avukatı Fatih Topal ise, Babuşçu’nun kendi dikkatsizliği nedeniyle düştüğünü ileri sürerek, “Vatandaş kış günü kösele ayakkabı giymiş ve dikkatsizliği nedeniyle düşmüş” diye konuştu. Topal ayrıca, granit taşlarıyla döşenen basamaklara kayganlığı önlemek amacıyla lastik kaplamanın kazadan önce yapıldığını ifade etti. 

1032340cookie-checkAyağı kırılan vatandaştan belediyeye dava

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.