Küçüklere sokağa çıkma yasağı

Washington Kent Konseyince alınan ve dün gece yürürlüğe giren yasak çerçevesinde 16 yaşından küçüklerin, sadece aile ve yakınlarından büyüklerin yanlarında olması durumunda bu saatlerde sokakta bulunmasına izin verilecek.

Yasağa uymayan çocuklar, gözaltına alınacak, bir süre kamu hizmeti yapma cezasına çarptırılabilecek, yakınlarına da 500 dolara kadar para cezası verilecek.

Washington’da bu kararın alınmasına, cinayetlerde ve ciddi suçlarda yaz aylarında büyük artış görülmesi yol açtı. ABD’nin suç başkenti de sayılan sadece 570 bin nüfuslu Washington’da, temmuzda 21 cinayet işlendi, gasp ve silahlı soygun gibi ağır suçlarda büyük artış kaydedildi.

Polis yetkilileri, örneğin haziran sonundaki birkaç günde gece saatlerinde toplam 44 çocuğun, ciddi suçlardan dolayı yakalandığını belirterek, gece sokağa çıkma yasağı kararının yararlı olacağı öngörüsünde bulundu. Yasak, şimdilik ağustos sonuna kadar uygulanacak.

Washington’ın nüfusunun üçte ikisinden fazlası siyahlardan oluşuyor ve beyazlar, ağırlıkla kentin bir tek bölümünde, kuzeybatı bölgesinde oturuyor. Polis istatistiklerine göre, Washington’da ağır suçların tamamına yakınını siyahlar işlerken, kurbanların büyük çoğunluğunu da siyahlar oluşturuyor. Suçların önemli kısmı, uyuşturucu bağlantılı bulunuyor.

Ancak son iki ayda, giderek artan sayıda beyaz da cinayet, soygun ve gasp suçlarına maruz kaldı. Gece sokağa çıkma yasağını eleştiren çevreler, kent polisinin, sadece siyahlar arasında işlenen yoğun suçlara pek ilgi göstermediğini, ancak suç dalgasının kurbanları arasında beyazların aniden çoğalması üzerine radikal polisiye önlemler alındığını savunuyor.

 

1133350cookie-checkKüçüklere sokağa çıkma yasağı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.