‘Saldırı, Araplar’da ABD karşıtlığını artırdı’

İngiltere’nin ciddi ekonomi gazetesi The Financial Times, “Kana saldırısı dünyaya Lübnan operasyonunun trajik yüzünü gösterirken, Arapların ateşkesi engelleyen ABD’ye öfkesi iyice artıyor. Rice’ın geçen hafta Lübnan’da yaşananları ‘Yeni bir Orta Doğu’nun doğum sancıları’ olarak nitelemesi ardından Araplar, ABD’nin İsrail’le birlikte Lübnan ve Filistin’deki direniş hareketlerini saf dışı bırakarak bölgede hegemonyalarını kurmaya çalıştığını düşünüyor” yorumunu yaptı.



“Bir uzmana göre, Washington, demokrasiyi ilerleterek yeni bir Ortadoğu yaratmayı, demokrasiyi istemeyen gayrimeşru aktörleri etkisizleştirmeyi amaçlıyor. Arap hükümetleri, Washington’un onlardan olmalarını istediği yerde” diyen gazete şöyle devam etti:.


“Ama sorun, bölge halklarının hükümetleriyle aynı görüşte olmaması. Rice, Lübnan’da Hizbullah’ın silahsızlanmasını ve Lübnan’da demokrasinin filizlenmesini sağlayacak kalıcı bir ateşkes istediklerini söyledi. Ancak dünyanın büyük bir bölümü, bunu ‘Washington, Hizbullah’ı vurması için İsrail’e zaman tanıyor’ diye yorumladı. İsrail saldırılarını sürdürdükçe Hizbullah’a destek artarken, Amerika’nın desteklediği Lübnan hükümetine güven azaldı. Beyrut’ta yayımlanan bir araştırmaya göre, Lübnanlıların yüzde 87’si Washington’un dürüst bir arabulucu olmadığına inanıyor.”


AÇIK GAZETE: Açık Gazete imajları kullanan bazı medya kuruluşlarının imzayı silmemeleri ’emeğe saygı gereği’ rica olunur.

793170cookie-check‘Saldırı, Araplar’da ABD karşıtlığını artırdı’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.