Bağış: Zaman Türkiye’den yana

Bağış, İngiltere’nin en saygın üniversitelerinden biri olan London School of Economics’de (LSE) yaptığı konuşmada, Türkiye’nin AB’ye üyelik sürecinin yeni olmadığını, AB sürecinin Türkiye açısından güçlü bir çıpa görevi gördüğüne işaret etti.

Türkiye’ye imtiyazlı ortaklık verilmesi gibi değişik görüşlerin ortaya atıldığını belirten Bağış, AB müktesebatında böyle bir konseptin bulunmadığını, bunu ortaya atanların öncelikle bunun bir yasal zemini bulunmadığını unutmamaları gerektiğini söyledi.

Türkiye’nin tam üyelik dışında hiçbir formülü kabul etmeyeceğini vurgulayan Bağış, ”Biz, AB’nin adalet ve özgürlükler zeminine oturduğuna inanıyoruz. Nüfusumuz gibi gerekçeler ortaya atılarak bize ayrıcalıklı ortaklık önerilmesi gibi birşeye razı olmayız. Hakkımızdan fazlası da verilse tavrımız aynı olur” dedi.

AB’nin 6 büyük genişleme dalgasının tümünün sancılı olduğunu, ancak zamanın Türkiye’den yana işlediğini dile getiren Bağış, Türkiye’nin AB’ye entegrasyonunun sağduyunun gereği olduğunu ve sağduyunun kazanacağını anlattı.

FOTOĞRAF: Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ve Türkiye’nin Londra Büyükelçisi Yiğit Alpogan

1202210cookie-checkBağış: Zaman Türkiye’den yana

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.