Babacan: ‘Kararlıyız’

Babacan, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Dışişleri Bakanlığı ile AB Genel Sekreterliğinin 2008 yılı bütçelerinin sunumunu yaptı. 


Dışişleri Bakanı Babacan, son zamanlarda yaşanan terör olayları ve Irak’a ilişkin konulara da değinerek, şöyle devam etti: 


”Terör örgütü PKK’nın, sınırlarımızın hemen ötesinde, Irak’ın kuzeyinden haince saldırılarında daha da cüretkar hale gelmiş olmasının gösterdiği gibi, Türkiye, güney sınırlarında hala ciddi güvenlik sorunlarıyla karşı karşıyadır. Türkiye’ye uzun yıllardır musallat olan bu sorunun üzerine gitme ve Irak’ın kuzeyini bir terör yuvası olmaktan çıkarma konusunda kararlıyız. İnsanlarımızın can güvenliği ve ülkemizin iç huzuru her türlü mülahazanın üzerindedir. 


Türkiye, kendisini bu tehdide karşı koruyacak güce de iradeye de sahiptir. Bu konuda uluslararası hukuk da bizden yanadır. Hükümetimiz, sorunun çözümüne yönelik tüm önlemleri bütün boyutlarıyla değerlendirmekte ve gereken adımları da atmaktadır.” 
     
Başbakan Erdoğan’ın görüştüğü Başkan Bush’un, terör örgütü PKK’yı ”Türkiye, ABD ve Irak’ın ortak düşmanı” olarak tanımlamış olmasının önemine dikkati çeken Babacan,şöyle devam etti: 


”ABD, Türkiye’nin bu konuda somut adımlar atılmasını beklediğini artık kavramış durumdadır. PKK terör örgütüne karşı alınacak askeri, diplomatik ve siyasi önlemler konusunda ilgili makamlarımız arasında doğrudan iletişim kanallarının ve eşgüdümün güçlendirilmesine başlanmıştır. Türkiye bu süreç içinde Irak’ın kuzeyinden güvenliğine yönelebilecek yeni tehdit ve saldırılar karşısında kendisini koruma hakkını her zaman elinde bulunduracak ve gerektiğinde kullanmakta bir an için dahi tereddüt etmeyecektir.”
 

1050680cookie-checkBabacan: ‘Kararlıyız’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.