Babacan’dan “geçiş süreci” yorumu

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkanı Ali Babacan, seçim ittifakı ve ortak cumhurbaşkanı adayı konusundaki ön koşulunu “geçiş süreci üzerinde mutabakat sağlanması” olarak açıkladı.

Babacan, “Geçiş sürecinde anlaşalım, nasıl işleyeceğine karar verelim, bu geçiş sürecine göre nasıl bir aday profili gerekiyor, onu da konuşalım. Eğer bu konularda da ortaklaşabiliyorsak, belki ittifak konusunu o noktada değerlendirmek mümkün olabilir” dedi.

Geçiş süreci mutabakatını çok önemsediklerini vurgulayan Babacan, “geçiş sürecinde ihtilaf çıkabilir endişesi” nedeniyle henüz herhangi bir ittifak içinde yer almadıklarını söyledi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, BBC Türkçe’den Ayşe Sayın’ın da aralarında bulunduğu bir grup gazetecinin sorularını yanıtladı, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

– Genişletilmiş parlamenter sistem önerisini 6 siyasi parti lider beraber mi açıklayacaksınız? Var mı bir takvim?
– Henüz bir takvim yok ama Ocak ayı içerisinde olur diye bekliyorum. Çalışma bitti, son dakika bir aksilik çıkmazsa açıklanır. En son dijital ortamda 6 arkadaşımız toplanacaktı son rötuşlar için, aksilik olmazsa taslak tamam. Bu taslak her partinin kendi içinde değerlendirilecek.

SÖYLEŞİNİN DEVAMINI KAYNAĞI BBC TÜRKÇE’DEN OKUMAK İÇİN LÜTFEN LİNKİ TIKLAYINIZ
https://www.bbc.com/turkce/haberler-turkiye-59815445

2574800cookie-checkBabacan’dan “geçiş süreci” yorumu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.