Başbakan da 1 Mayıs‘ta yürüdü

Daha sonra ise sendikacı ve siyasetçilerin bulunduğu kürsüye çıkarak 1 Mayıs ile ilgili konuşmasını yaptı.

Yürüyüş süresince çevredeki insanları selamlayan, zaman zaman gidip onların elini sıkan başbakan Faymann’a sevgi gösterisinde bulunuldu. Başbakan Faymann’ın yürüyüş boyunca korumasız olduğu dikkat çekti.

İşçi ve sendikacılarla aynı safta yürüyen Başbakan Faymann’ı kimse protesto edip, yumurta atmazken, ayrıca hiç kimsenin de Avusturya başbakanına “Oha bu ne kadar koruma ve araba” ifadesinde bulunmadığından dolayı ne öğrenciler ne de derdini anlatan işçiler gözaltına alındılar. Ayrıca Başbakan Faymann yürüdüğü 45 dakikalık yol boyunca kendisiyle konuşanlara ve dertlerini anlatanlara “Ananınal da git” veya “Paranı dolandırıcı firmalara yatırırken bana mı sordun” demediği görüldü.

Avusturya Sendikalar Birliği ve Avusturya Sosyal Demokrat Partisi önderliğinde kutlanan 1 Mayıs kutlamalarına tertip komitesinin yaptığı açıklamaya göre yüz bin kişi katıldı.

Mitinge Avusturyalı emekçilerin dışında başta Türkler, Kürtler, İranlılar ve Güney Amerikalı göçmen emekçilerin de yoğun olarak katıldığı gözlendi…

FOTOĞRAFLAR: Kadim Ülker

1290820cookie-checkBaşbakan da 1 Mayıs‘ta yürüdü

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.