‘Bağdat Morgu’nun sırları…’

İngiltere’nin ciddi ulusal gazetelerinden The Independent’e göre; demokrasi getirmek ve kitle imha silahlarını engellemek bahanesiyle Irak’ı işgal eden ABD’nin başını çektiği işgalci güçleri ülkeyi kan gölüne çevirdi.

Gazete ilk sayfasından verdiği “Bağdat Morgu’nun sırları…” başlıklı yazısında morga girmeyi başaran Independent yazarı Robert Fisk’in izlenimlerini aktardı.

Fisk, korku ve ölümün kol gezdiği Bağdat’daki izlenimlerini şöyle anlattı:

”Morga o kadar fazla ceset getiriliyor ki, yer olmadığından bunlar üstüste yığılıyor. Kimliği belirlenemeyen cesetlerin, yer yetersizliği nedeniyle hemen gömülmesi gerekiyor. Cinayetlerin fazlalığı nedeniyle yetersiz kalan belediye, artık cesetlerin mezarlıklara götürülmesi için araç ve personel sağlayamıyor.”

Geçen Temmuz ayının Bağdat tarihinin en kanlı ayı olduğunu belirten yazar, ”Morga yalnızca geçen ay 1100 ceset getirilmiş. Çoğunun elleri arkadan bağlı, bıçaklanmış, karınları deşilmiş, sopayla dövülmüş, işkenceyle öldürülmüş. Öldürlenlerin 963’ü erkek, 137’si kadın” diye devam etti.

Fisk gözlemlerini de ”Ama bu veriler gizli. Korkutucu oldukları kadar utanç verici istatistikler bunlar. Bu kadın ve erkekler, özgürleştirmeye geldiğimiz, ama kaderlerini umursamadığımız insanlar” diye yorumladı…

FOTOĞRAF: Sebati Karakurt tarafından Bağdat’da çekildi…

1112630cookie-check‘Bağdat Morgu’nun sırları…’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.