Başkonsolosluk randevu sistemine geçti…

İngiltere, İskoçya ve Galler’de yaşayan sayıları 300 bini aşan vatandaşımıza hizmet veren Londra Başkonsolosluğu’nda, 1 Ekim tarihinden itibaren internet üzerinden randevu sistemine geçildi.

Sokakta kuyrukta beklemeye son verme ve vatandaşın zamanını boşuna harcamamaya yönelik yeni uygulamada ilk işlemi Londra büyükelçisi Ünal Çeviköz yaptırdı. Büyükelçi, nüfus örneği çıkartarak, randevulu işlemi yapılan ilk kişi oldu.

Londra Başkonsolosu Ahmet Demirok, Avrupa’da randevulu çalışma sistemine geçen ilk Türk resmi kurumu olduklarını belirterek, başarılı olduğu takdirde tüm başkonsolosluk ve konsolosluklara örnek olacaklarını söyledi.

Konsolosluğun randevulu işleme başlayışı nedeniyle bir de tören düzenlendi. Kentin en şık mahallesi Knightsbridge’de bulunan Başkonsolosluğa gelen Büyükelçi Çeviköz, memur Özlem Howles’a “nüfus örneği” çıkartarak, randevulu işlem yaptıran ilk kişi oldu. Başkonsolos Ahmet Demirok’un da hazır bulunduğu ilk randevulu sisteme geçiş sırasında, randevu alan vatandaşlardan başka durumdan haberdar olmayıp, randevusuz gelenlerin işlemlerinin de bazıları yapıldı.

Büyükelçi Ünal Çeviköz, basın mensuplarının da hazır bulunduğu randevulu sisteme geçiş sırasında, vatandaşlarla sohbet etti, memnun olup olmadıklarını sordu. Vatandaşların hepsinin randevu alıp geldiğini duyan Büyükelçi Çeviköz, Londra’nın çok büyük bir şehir olduğunu, uzaktan işini gücünü bırakıp gelen vatandaşlara kolaylık olması açısından randevulu sisteme geçildiğini belirterek, “ Kışın soğukta, yağmurda, yazın sıcakta, güneşte saatlerce beklememek için bu sisteme başladık. İlk başlarda bilmeden gelenlere yardımcı olmaya çalışacağız. Çağdaş şekilde çalışacağız. 2010 yılında yurt dışında ilk randevulu sisteme geçen Başkonsolosluk olma gururnu yaşıyoruz.” diye konuştu.

Başkonsolos Ahmed Demirok ise 4 aydır vatandaşlara yerel basın, radyo kanalıyla randevulu sisteme geçişi duyurmaya çalıştıklarını belirterek, “ Bu sisteme ilk geçen yurt dışı Konsolosluğumuz Londra oldu. Başarılı olursa bu sistem diğer Avrupa ülkelerindeki konsolosluk veya başkonsolosluklarımızda da uygulanacak. Vatandaşlarımız boşuna kuyruğa girip, zaman kaybetmemiş olacak. Yakında da daha büyük, merkezi bir yerde yeni binamıza taşınacağız” dedi.

Randevulu sisteme geçiş töreninde Büyükelçi Çeviköz, Başkonsolos Demirok, Muavin Konsolos Gülcan Ökçün, Muavin Konsolos Barış Elmenar, Sosyal Hizmetler ve Çalışma Ataşesi Numan Kodal, Büyükelçilik güvenlik ataşesi Alpaslan Altekin, Başkonsolosluk güvenlik ataşesi Furkan Şen de hazır bulundu.

Randevulu sistem için internetten konsolosluğa vatandaşlık numarası ve isimle başvuruluyor. Tüm işlem 1 ile 1,5 dakika arasında tamamlanıyor. Türkçe klavyenin bulunmadığı bilgisayarların göz önüne alınarak sanal klavyenin de kullanıldığı yeni sistemle, vatandaş en geç bir hafta içinde randevusunu alabiliyor. Randevu almak için www.turkishconsulate.org.uk adresinin aranması yeterli olacak.

FOTOĞRAF: Londra Başkonsolosu Ahmet Demirok

833820cookie-checkBaşkonsolosluk randevu sistemine geçti…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.