Baltaları gömelim

Geçmiş yıllardan kalan küskünlükleri, çatışmaları, kavgaları gelin bırakalım ve baltaları gömelim. Barış çubuklarını yakalım.
   
Yıllardır yaşadığımız çekişmelerden kim ne kazandı?
    
Ülke ve toplum neler kaybetti?
 
Elbette bir toplum tek ses olamaz. Fakat, bir orkestra misali toplumdaki farklı seslerden güzel bir nağme çıkabilmelidir. Bu hususta, orkestra şefinin doğru yönetmesinin de önemli payı olduğunu biliyoruz. Ancak, orkestra üyesi olarak bizlere de önemli görevler düşmektedir.
    
Fikir alışverişi yerine çatışma çıkarıyoruz. Karşısındakini anlamak yerine, ona kendi doğrularımızı dayatmak isteyince elbette uzlaşma değil, çatışma çıkar.
Bu yanlışlardan herkesin kendisine bir pay çıkarması gerekir. Sadece karşısındakini suçlamakla bir yere varılamayacağını hepimiz yaşayarak gördük.
    
Herkese sesleniyoruz;
    
Ey iş adamları; gelin, hem kazanalım ve hem de kazandıralım. İnşaatları düzgün yapalım, yanlış yapanları teşhir edelim. Bu ülkeden kazandıklarımızın hiç olmazsa bir kısmını, yine bu ülkede, insanların çalışabileceği alanlara kaydırarak yatırım yapalım. Vergimizi doğru ve zamanında yatıralım.
    
Ey medya; gelin kızdıklarımızın aleyhinde, yandaşlarımızın lehinde yazmayı adet haline getirmekten vazgeçelim. Vatandaşın sesi olalım. Hakkın yanında bulunalım ve garibandan taraf olalım.
    
Ey siyaset; siyasette kalite, doğruluk, çözüm arayışı, hoş görü getirelim, önyargıları kovalım. Önce ülkenin ve toplumun geleceği,  sonra parti ve iktidar diyebilelim. Devletin imkanlarını, vatandaşın hizmetinde kullanalım.
    
Ey bürokrasi; gelin vatandaşın işlerini yokuşa sürmekten vazgeçelim. Yatırımları teşvik edelim. Gayretli vatandaşımızın hızını kesmeyelim.  Vatandaşımızla barışık olalım. Vatandaşa hizmet için oralarda oturduğumuzu unutmayalım.
    
Ey vatandaş; artık yanlışlar gördüğümüzde sadece söylenmeyelim, söylemeye başlayalım. Sorgulayalım, hakkımızı arayalım, görevlilere yardımcı olalım, yasaları çalıştıralım. Hiçbir yanlışın üstünü örtmeyelim, bana ne demeyelim.
    
Yandaşımızın yanında değil, doğrunun yanında olalım.
Her şeyi devletten beklemek adetimizden vazgeçelim.
Sakın kimse, bunlar zor işlerdir demesin.
Unutmayın; Bir daha çıkarmamacasına;
Baltaları gömdük.


[email protected]

706110cookie-checkBaltaları gömelim

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.