Barış zeytinyağında üste çıktı

İsrailli çiftçilerin ürettikleri zeytinleri işleyen İsrailli, Dürzi ve Bedevi işadamları yine ortaklaşa kurdukları “Peace Oil” şirketi aracılığıyla bütün dünyaya ihraç ederek bölgede birarada dostça yaşanabileceği mesajını da veriyorlar.


İngiltere’de aynı adla kurulan ve “hayır kurumu” olarak faaliyet gösteren franchise şirket Peace Oil, “peaceoil.org” web sitesinde amaçlarını da, “Bölgedeki toplumu kooperatif anlayışıyla biraraya getirmek, toplumlar arası ekonomik işbirliğini geliştirerek geleceğe olan umudu yeşertmek” olarak açıkladı.


Barış yağı şöyle tanıtıldı:


“Yağlar ‘orijinal, organik ve yemeklik’ olmak üzere üç tür olarak üretiliyor. Zeytinler Suriye tipi olup, Carmel Dağı’nda yetiştiriliyor. Bu bölgede yetişen ağaçlar Osmanlı tarafından kereste amacıyla kesilince heyelan sorunu yaşanıyordu. Günümüzde organik sertifikası da veren şirketimiz tarafından verimli bir zeytinlik oluşturuldu. 5 kilo zeytinden 1 litre zeytin, her ağaçtan da ortalama 3-4 litre zeytinyağı sağlanabiliyor… Zeytinler ağaçlardan toplandıktan hemen sonra direk olarak baskıya gönderiliyor. Virjin yağda ise asit oranı da yüzde 1’in altında olmasına özen gösteriliyor…”


İnternetten de satın alınabilen Barış Zeytinyağları’nı değerlendiren Ortadoğu yemekleri yazarı Claudia Roden, “Tek kelimeyle mükemmel” diye yorumladı.


İngiltere’nin usta şefi ve yemek yazarı Sally Clarke da, “Yağların kendine özgü bir mükemmel bir tadı var. Et ve balıkları ızgara öncesi Barış Yağı ile  marine edildiğinde çok hoş bir tad elde ediliyor. Salatalar için de severek kullanılabilir” dedi.

808250cookie-checkBarış zeytinyağında üste çıktı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.