Baybaşin’e İngiltere’de 22 yıl ceza

Woolwich Ağır ceza mahkemesinde görülen davanın bugünkü son oturumunda Baybaşin’in cezasını açıklayan yargıç, 22 yıllık cezanın 14 yıl 8 aya tekabül eden üçte ikisinin mutlaka uygulanacağını, bu bölümden herhangi bir indirim ya da affın söz konusu olamayacağını da karara bağladı.


Yargıç ayrıca, İçişleri Bakanı’na Abdullah Baybaşin’in cezasının bitiminde ülkeden sınır dışı edilmesini önerdi. Bu konudaki nihai kararı İçişleri Bakanı verecek.

Bilindiği gibi Abdullah Baybaşin işyerine konulan gizli kamera ve mikrofonlar aracılığıyla toplanan deliller sonucunda uyuşturucu ticareti ve tehditle haraç toplamak gibi suçlarla yargılanmaya başlanmıştı.
Baybaşin’in 11 adamının da yargılandığı ve çeşitli cezalara çarptırıldığı dava, karar için üç kez ertelenmişti. Bugün verilen kararla dava resmen sona ermiş oldu.

Dava boyunca İngiliz basınında çeşitli haber ve analizler yer almış, bu haber ve analizlerde Baybaşinlerin İngiliz gümrüğü adına ajanlık yapma karşılığı İngiltere’den oturum aldığından, kuzey Londra’da işkence hücreleri kurduklarına dair pek çok iddia ortaya atılmıştı. (AA)





790980cookie-checkBaybaşin’e İngiltere’de 22 yıl ceza

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.