Kızıl Ken, konuğu Çavez’i övdü…

Hugo Çavez’in bugün ofisinde ziyaret edeceği Londra Belediye Başkanı Ken Livingstone Guardian’daki yazısında Venezuela liderini övdü.


Livingstone şu yorumda bulundu:


“İlk kez nüfusu 25 milyonu aşan bir ülkede iyi işleyen bir sağlık sistemi oluşturuldu. 17 milyon kişiye hayatlarında ilk kez ücretsiz sağlık hizmeti sağlandı. Ülkede okuma yazma bilmeyen kalmadı. 15 milyon kişiye yiyecek, ilaç ve diğer gerekli ürünlere uygun fiyatlarla erişim imkanı verildi. 250 bin kişi finanse edilen göz ameliyatlarıyla körlükten kurtuldu….


Bunlar olağanüstü düzeyde pratik başarılar. Bu nedenle, Çavez ve destekçilerinin sekiz yılda 10 seçim kazanmalarına şaşmamak gerek. Üstelik bu zaferler büyük ölçüde muhaliflerce kontrol edilen medyaya rağmen kazanıldı.”


Cambridge Üniversitesi Latin Amerika Çalışmaları Enstitüsü’nün eski direktörü David Lehmann da Financial Times’ta “Niçin Çavez ve politikalarından rahatsız olunmalı” başlıklı bir yorum yazdı.


Lehmann’a göre Hugo Çavez, Bolivya Cumhurbaşkanı Evo Morales ve onları izleyebilecek liderler Avrupa’ya en iyi yaptığı şeyi -liberal demokrasiyi savunmayı- tekrarlama imkanı verdi. Lehmann Avrupa’ya şu öneride bulundu:


“Avrupa, Bolivya gibi Venezuela’nın etkisi altına giren ülkelere yardımda yapıcı bir rol oynayabilir. Ancak bu, Avrupalı çok uluslu şirketlerin yatırımları savunularak değil; sivil toplum kuruluşlarına yardımlar arttırılarak, iyi bir hükümete desteğin demokrasinin kurallarına saygıya bağlı olduğu ihtimalini canlı tutarak yapılmalıdır.”

790990cookie-checkKızıl Ken, konuğu Çavez’i övdü…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.