Baydemir hakkında yeni dava…

Belediyeye ait ambulansla bir teröristin cenazesini taşıttığı gerekçesiyle İçişleri Bakanlığı müfettişlerinin yaptığı inceleme sonucu hakkında soruşturma açılması kararlaştırılan Baydemir ve 3 belediye çalışanı ile ilgili iddianame tamamlandı.


Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, sanıklar Belediye Başkanı Baydemir ile Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkan Vekili Zülfü Atlı, Personel ve Eğitim Daire Başkan Vekili Mübecel Günaçtı ve Mezarlıklar Şube Müdürü Cüneyt Gültekin’in, 2005 yılının Mart ayında, güvenlik güçleriyle girdiği çatışmada ölü ele geçirilen terör örgütü üyesi Abdullah Deniz’e ait cenazenin, belediyeye ait ambulansla Diyarbakır’dan defnedileceği Gaziantep’e kadar nakledilmesi için izin verdiği belirtildi.


İddianamede, sanıklar hakkında 237 sayılı Taşıt Kanunu’nun 16. maddesine aykırı davrandıkları gerekçesiyle 1 yıla kadar hapis istemiyle dava açılması istendi.
   
Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, ”Bundan sonra da herhangi bir taleple karşılaştığımda -inşallah karşılaşmayız- hem hukuki, hem insani, hem de ahlaki sorumluluğumuzun gereğini yerine getireceğiz” dedi. / İbrahim Yakut AA
     
 

1030680cookie-checkBaydemir hakkında yeni dava…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.