BBC: Ankara’daki üçlü Suriye zirvesinden ne sonuç çıktı?

Beşincisi yapılan Türkiye-Rusya-İran zirvesinden çıkan en somut sonuç, Anayasa Komitesi’nin oluşumuyla ilgili pürüzlerin ortadan kalktığının açıklanması oldu.

Ankara’daki zirve, Türkiye ve Rusya’nın ABD ve Suudi Arabistan baskısı altındaki İran’dan uzaklaşarak giderek daha fazla Suriye konusunu ikili mekanizma içerisinde çözme eğiliminde olduklarını göstermeleri açısından da dikkat çekti. Daha önce bir kısmı silahtan arındırılmış bölge ilan edilen İdlib’deki çatışmalarla ilgili ise somut bir sonuç çıkmadı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Rus ve İranlı mevkidaşları, Vladimir Putin ve Hasan Ruhani’yle Ankara’da düzenlediği zirveden çıkan en somut sonuç, Anayasa Komitesi’yle ilgiliydi. Üzerinde 18 aydır çalışılan Anayasa Komitesi, Suriye’de sorunun siyasi yollarla çözülmesi için başlangıç noktası olarak görülüyor.

Muhaliflerin ve rejimin Birleşmiş Milletler’e (BM) verdiği listelerin kesinleştiği ancak bağımsız isimlerden bazılarıyla ilgili uzlaşmazlığın sürdüğü Anayasa Komitesi için liderler, “pürüzler ortadan kalktı” açıklaması yaptı.

Ankara’daki zirve, Türkiye ve Rusya’nın ABD ve Suudi Arabistan baskısı altındaki İran’dan uzaklaşarak, Suriye konusunu daha fazla ikili mekanizma içerisinde çözme eğiliminde olduklarını göstermeleri açısından dikkat çekti.

2335350cookie-checkBBC: Ankara’daki üçlü Suriye zirvesinden ne sonuç çıktı?

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.