Beyaz kukuletalılar miting hazırlığında!

Haziran ayının ilk haftasında yapılacak Nazi mitingine, Bush yanlısı Vali göz yumdu. Olay çıkmaması için şimdiden güvenlik önlemleri alınıyor.

KKK’nın “Dünya Beyaz Şövalyeleri” adını alan gençlik örgütü lideri Gordon Young bütün ırkçı, faşist ve aşırı milliyetçi yandaşlarını, Haziran ayının 10’unda Maryland’da düzenlenecek açık hava mitingine çağırdı.

Young, beyaz kukuletasıyla basına yaptığı açıklamasında, Hitler-Nazi  selamı vermeyi unutmadı. Siyahi Afrikan-Amerikanlar’dan Yahudilere kadar bütün ırk, halk ve insanlardan nefret duyan KKK’cılar, Amerika Nazi Partisi’yle bağlantılı olduklarını sık sık açıklıyorlardı.
 Irkçı Young, Eyaletin Cumhuriyetçi Parti’den seçilmiş Valisi Robert L. Ehrlich’in  göz yummasıyla, tartışmalı bir durumda görünen toplantı iznini yetkililerden kopardı. Miting izninin, serbest düşünce ve söz söyleme özgürlüğü adına, faşist kuruluşa verildiği resmen açıklandı.

Mitingin, Maryland Eyaleti’ndeki Antietam Ulusal Parkı’nda, Amerikan İç Savaşı’nın yenik tarafı olan Güneylileri anmak için düzenleneceği bildirildi. 1862’de, İç Savaşın en kanlı meydan çatışması burada yaşanmış, 30 bine yakın Kuzeyli ve Güneyli Amerikan askeri yaşamını yitirmişti. Bu savaşın ardından, Güney orduları teslim olmuş, kölecilik ABD’de resmen kaldırılmıştı.

Savaş anıtının olduğu Antietam Parkı’nda bu türden toplantılara kolayca izin verilmezken, bu yıl Beyaz Kukuletacılara kapılar açıldı. Park Yöneticisi John Howard, “Özgürlük adına, bu başvuruyu red edebilmek zor olurdu; çaresi yoktu” şeklinde konuşarak, topu Eyaletin üst yöneticilerina attı.

Öte yandan, mitingin yapılacağı parkın yakınında bulunan Sharpsburg adlı kentin çoğunluğu siyahî Amerikalılardan oluşan halkı, KKK’cıların oraya gelişlerinden duyulan rahatsızlığı basına, yetkililere ve siyasi liderlere tepkiyle bildirmekte gecikmedi.

1127610cookie-checkBeyaz kukuletalılar miting hazırlığında!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.