Biden da F-16 satışına göz kırpttı

ABD Başkanı Joe Biden, Türkiye’nin İsveç’in NATO’ya katılımını desteklemeye devam edeceğinden ve F-16 savaş uçaklarını satabileceklerinden emin olduğunu belirtti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 10 Temmuz’daki üçlü görüşmenin ardından İsveç’in NATO üyeliğine yeşil ışık yakmıştı. ABD’nin, Türkiye’nin bu desteği için F16’ları kullandığı yorumları da basına rastlamıştı.

ABD Başkanı Joe Biden, Litvanya’daki NATO Zirvesi’nin ardından Finlandiya’ya gitmek üzere uçağa binmeden önce ülkesinin Türkiye’ye F-16 satışı ile Ukrayna’nın NATO’ya üyelik süreceine ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Türkiye’ye F-16 satışına karşı çıkan New Jersey Senatörü Bob Menendez’in itirazından vazgeçip geçmeyeceği sorusuna Biden, “Türkiye’nin İsveç’in NATO’ya girmesini desteklemeye devam edeceğinden ve o F-16’ları satabileceğimizden eminim.” şeklinde konuştu.

Biden, NATO Zirvesi kapsamında bugün Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski ile yaptığı ikili görüşmenin de çok iyi geçtiğini belirtti.

Ukrayna’nın NATO’ya katılımı konusuna da değinen Biden, “Savaş bitene kadar değil. Zelenskiy’nin anladığı bir şey var ki müttefikler tarafından kabul edilen taahhütlere sahip olduğu sürece şu anda NATO’da olup olmaması önemli değil.” ifadelerini kullandı.

2702640cookie-checkBiden da F-16 satışına göz kırpttı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.