Bilişim sektörünün kalbi Ankara’da atacak

Türkiye’nin bilişim politika ve stratejilerine yön vermek, bilişim kültürünü yaygınlaştırmak amacıyla çalışan TBD’nin düzenlediği etkinlik Sheraton Otelinde yapılacak.


Bilişim 06 etkinliği, bu yıl ”Kullanıcı Adı: Türkiye, Parola: Ortak Akıl” sloganıyla düzenleniyor.


Etkinlikte, Türkiye’nin bilişim sektöründe ulaşması gereken nokta ve bunun için yapabilecekleri ile sektörün sorunları ele alınacak.


Ayrıca, Bilişim 06 etkinliği kapsamında, 23. Ulusal Bilişim Kurultayı, Bilişim Teknolojileri Işığında Eğitim, Spor ve Bilişim ana etkinliklerinin yanı sıra sektörel çözümlerin tartışılacağı özel oturumlar yapılacak.


Toplantının açılışının Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılması bekleniyor.


Etkinlik kapsamında Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener’in yöneteceği oturumda, Avrupa’da bilişim konusunda ileri ülkelerin başarı öykülerinin davetli ülkelerin bakanlarınca anlatılması planlandı.


Türkiye’nin 2007 iletişim stratejisi ise Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın yöneteceği oturumda 4 büyük telekomünikasyon operatörünün üst düzey yöneticilerinin katılımıyla değerlendirilecek.


TBD Başkanı Turhan Menteş, etkinlikle ilgili bilgi verirken, geleceğe bireysel çabalarla ulaşılamayacağını kaydetti. ”Başarıya hep birlikte, el ele çabalarımızı ve fikirlerimizi birleştirerek uzanabileceğiz” diyen Menteş, kullanıcılar, şirketler ve devlet kurumlarının oluşturacağı ortak akılla, bilinç seviyesini yarınları yakalayacak bir düzeye getirmek istediklerini, bu nedenle etkinliği ”Ortak Akıl” sloganıyla gerçekleştireceklerini belirtti.


 

1035020cookie-checkBilişim sektörünün kalbi Ankara’da atacak

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.