Irak’ta fatura giderek ağırlaşıyor

Amerikan Associated Press (AP) haber ajansı, kendi verileriyle çeşitli kuruluşlar ve resmi kurumların verilerine dayanarak yaptığı derlemeye göre, Irak savaşının başladığı 2003 yılının mart ayından beri ölen Iraklı sivillerin sayısı tartışmalı bir rapora göre 655 bini buldu. Amerikan Dışişleri ve Savunma Bakanlığı, Brookings İnstitution, Iraq Body Count gibi kurumlar, Lancet internet sitesi ile Irak Sağlık ve Eğitim bakanlıklarının verilerini kullanan ajans, savaşta ölen Amerikan askerlerinin sayısının ise 31 Ekim 2006 itibarıyla 2 bin 818 olduğunu kaydetti.

PERLE’DEN BUSH’A IRAK SUÇLAMASI  
 
Irak savaşının en büyük savunucuları arasında yer alan, Amerikalı ünlü eski üst düzey yetkililerden Richard Perle, aradan dört yıl geçmesinden sonra savaşın hata olduğunu ilk defa itiraf ederek, varılan noktadan Başkan George W. Bush’u sorumlu tuttu.

Eski savunma bakan yardımcılarından ve Pentagon’un eski başdanışmanlarından Perle, Vanity Fair dergisiyle röportajında, “Irak’ta gördüğümüz şiddetin boyutu, gerçekten korku verici. Kötülüğün bu boyuta ulaşacağımı tahmin edemedim” dedi.

DEMOKRATLAR ÖNDE GİDİYOR  
 
Öte yandan ABD’de salı günü yapılacak Kongre seçimleri öncesinde muhalefetteki Demokrat Parti, anketlerde önde gitmeyi sürdürüyor.

Yapılan son anketlerde ve değerlendirmelerde, Demokrat Partinin, Kongrenin alt kanadı olan Temsilciler Meclisinde çoğunluğu ele geçirmesinin beklendiği dile getirildi. Salı günkü seçimlerde, 435 üyeli Temsilciler Meclisinin tamamı, Kongrenin üst kanadı olan 100 sandalyeli Senatonun da 33 üyeliği yenilenecek.

 

1139840cookie-checkIrak’ta fatura giderek ağırlaşıyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.