Bin Ladin’in akrabası bulundu

ASIO’nun, Avustralya’ya 10 yıl önce gelen ve iltica eden kişiyi izlediği ve terörle bir bağlantısı olmadığına kanaat getirdiği bildirildi.

The Australian Gazetesi’nde yer alan haberde belirtilen kişinin, 1995 yılında Avustralya’ya gelmeden kısa bir süre önce Filipinler’de bu ülkenin istihbarat örgütü tarafından sorgulandığı kaydedildi.

Filipinler’de aynı operasyon sırasında çok sayıda Müslüman’ın gözaltına alınıp, ülkeyi ziyaret edecek olan zamanın Papa’sı John Paul’a yönelik bir suikast girişimine ilişkin planları ortaya çıkarmaya çalıştığı bildirildi.

Belirtilen kişinin Refugee Review Tribunal’deki belgelerine göre Filipin ajanları bu kişiye 1993 World Trade Centre bombalamasını gerçekleştiren Ramsay Youssef’in fotografını gösterdiler, belirtilen kişi resmi gösterilen kilşiyi tanımadığını söyledi. Ramsay Youssef, daha sonra Filipinlerde yakalandı ve ABD’ye sınır dışı edildi.

Osame Bin Laden’in akrabasının El Kaide Lideri ile kan değil, evlilik yoluyla akraba olduğu da açıklandı. Filipinlerde bir Müslüman yardım kuruluşunda çalışan Laden’in akrabası, Avustralya’ya iltica ettikten sonra eğer doğduğu ülke olan Suriye’ye geri giderse, Müslüman Kardeşler Örgütü ile olan ilişkisinden dolayı yargılanacağınıu ileri sürdü. Adı geçen kişinin şu anda Avustralya’da nerede yaşadığı bilinmiyor.

Laden ailesinin 600 üyesi bulunuyıor ve bunlar dünyanın çeşitli ülkelerine dağılmış durumda. Aile fertlerinin çoğunluğu Londra’da yaşıyor ve çalışıyor. 10 kadarı ise ABD’de okuyor.

1113740cookie-checkBin Ladin’in akrabası bulundu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.