Birleşik Krallık’ta bir günde 62 bin 322 vaka, 1041 ölüm

Üçüncü kez ulusal kapanmaya giden Birleşik Krallık’ta, son 24 saat içerisinde 62 bin 322 koronavirüs vakası tespit edildi.

Yakın zamanda artan koronavirüs vaka sayıları sebebiyle üçüncü kez ulusal kapanmaya giden Birleşik Krallık’ta, koronavirüs kaynaklı vaka ve ölüm sayıları artmaya devam ediyor. İngiltere’de ve Birleşik Krallık’ın diğer ülkelerinde son 24 saat içerisinde 62 bin 322 koronavirüs vakası tespit edilmesiyle birlikte, şu ana kadarki en yüksek vaka sayısına ulaşıldı. Kovid-19 kaynaklı ölüm sayısı ise son 24 saatte 1041 oldu.

NOEL DÖNEMİNDE MAĞAZALAR AÇIK TUTULDU
Uzmanlar, halk sağlığından ziyade ekonominin önceliğe alınmasının, özellikle Noel döneminde alışveriş merkezleri ve mağazaların “iş yapması” için açık tutulmasının, sayıların bu düzeyde artışına zemin hazırladığı görüşünde.

RAKAMLAR ENDİŞE VERİCİ
Birleşik Krallık hükümetinin bugün açıkladığı rakamlar sadece çok büyük olduğu için değil, aynı zamanda ölüm sayısının bini geçmesi sebebiyle halkta endişe yaratıyor. Özellikle rakamların zirveye ulaştığı nisan ayında, koronavirüs kaynaklı ölüm sayısının bini aştığı 22 gün vardı. Zirve ise, 1445 ölüm ile 22 Nisan’da yaşandı. Bugün açıklanan 1041 ile ölüm sayısı tekrar bini aşmaya başladı.

Vaka sayısında ise, her geçen gün bir önceki günden daha fazla oluyor. Uzmanların görüşüne göre, pandeminin başladığı mart ayının sonlarından ve nisan ayı boyunca daha fazla vaka olduğu tahmin ediliyor ancak daha az test yapıldığından dolayı olduğunu belirtiyorlar.

Ancak, ilk dalganın rakamlarıyla güncel rakamları hastane doluluk oranlarıyla karşılaştırdığımız zaman, durumun vahameti gün yüzüne çıkıyor. 12 Nisan’da koronavirüs sebebiyle hastanelerde yatan hasta sayısı 21 bin 684 iken, bugün açıklanan rakamla bu sayı 30 bin 451 oldu. Cihan Korel TOPAL / Evrensel Londra

2482140cookie-checkBirleşik Krallık’ta bir günde 62 bin 322 vaka, 1041 ölüm

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.