Blair ile hesaplaşma günü: 05/05/05

İşçi Partisi’nin lideri Tony Blair, Papa’nın II. Jean Paul’ün ölümü nedeniyle bir günlük bir gecikmeyle Buckingham Sarayı’na giderek Kraliçe Elizabeth’den parlamentoyu feshetmesini de istedi.


Seçim tarihin açıklanmasının ardından bir aylık resmi seçim kampanyası da başlamış oldu. Kampanyanın başlangıcında, hükümetin bazı tasarıları yasalaştırmak için atağa kalkması bekleniyor.


Kamuoyu yoklamalarına göre İşçi Partisi ve Muhafazakarlar birbirlerine yakın oranlarda seyrediyor. Kamuoyu yoklamaların genel ortalamasına göre 2002 yılıyla kıyaslandığında İşçi Parti inişte, Muhafazakarlar ise çok az bir tırmanışta olduğu görülüyor… Bugün yayımlanan dört kamuoyu yoklamasına göre, İşçi Partisi yüzde 2 ila yüzde 5 farkla Muhafazakarların önünde gidiyor. Liberal Demokratlar ise Muhafazakarların 10 ila 16 puan gerisinden takip ediyor.


SEÇİM PROPAGANDALARI
Seçimde partiler “artık tartışılıp arfa kaldırıldı” imajını verseler de Irak işgali güncelliğini yitirmeden tartışılacağı sanılıyor. Partiler özellikle kadın seçmenlerin oyunu çekebilmek için kadınlara yönelik vaatlerini artırdılar.


İçişleri Bakanı Charles Clarke, kimlik kartları ve dini nefreti körüklemenin suç kapsamına alınmasıyla ilgili düzenlemelerde geri adım atarak tasarıların geri çekilebileceği sinyalini verdi. Muhafazakar Parti’nin lideri Michael Howard ise iktidara gelmeleri durumunda önceliklerinin “Daha fazla polis, daha az vergi, daha temiz hastaneler ve daha fazla okul disiplini sağlamak olduğu” görüşunu savunuyor…  Liberal Demokratların lideri Charles Kennedy de, seçim kampanyasına ülke çapında bir turla başlayarak, partisinin ‘gerçek alternatif’ olduğunu anlatacak.


İLGİLİ HABER:


– Irak desteği, Berlusconi’ye oy kaybettirdi


– Bugün seçim olsa Blair yine başbakan


– Seçimde kadınlara vaatler yağıyor



 

779650cookie-checkBlair ile hesaplaşma günü: 05/05/05

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.