Blair, Türk mahallelerinde kazandı…

4 Mayıs Yerel Seçimleri’de 5 Mayıs akşamüzerine kadar gelen sonuçlara göre ülke genelinde Muhafazakarlar meclis üyesi olarak çoğunlukta bulundukları belediyeleri 11 artırarak 68’e yükseltirken, Yeni İşçi Partisi 18 belediye yitirerek 26’ya düştü. Liberal Demokratlar ise 1 belediye kazanarak 13’e yükseldi.


Türkçe konuşan 30 aday arasında şimdiye kadar 8’i belediye meclislerine girmeyi başardı. Bu sayının sandıkların hepsinin sayımı tamamladıktan sonra 12’ye yükselmesi bekleniyor. Geçen dönemin üç katı adayla yarışa katılan Türkçe konuşan adayları desteklemek için din adamlarından sığınmacı derneklere geniş katılımlı Seçim Platformu iki yıl boyunca “Seçme ve Seçilme Hakkını Kullan” kampanyası yürütmüştü.


Yerel Seçimleri’ni kazanan Türkçe konuşan adaylar, gazetemize verdikleri ilk demeçlerinde Türkçe konuşan seçmenlerin katılım oranlarından memnun olduklarını belirterek belediyelerde toplumun da temsilcisi olacaklarını söylediler.


TÜRK MAHALLESİ YENİ İŞÇİ PARTİSİ DEDİ


Yeni İşçi Partisi Hackney Belediye Meclisi’ne tekrar giren ve geçmişte milletvekili seçimlerine de katılan Nilgün Canver, orta kesimin protesto oylarına karşın Haringey’de halkın verilen hizmeti değerlendirdiğini söyledi.


“Bölgemizde Yeni İşçi Partisi’nin çoğunluğu elinde tutması verilen hizmetin kalitesinin de onayı oldu” diyen Canver, “Türkçe konuşan 400 seçmenin çoğu oylarını kullanması sevindirici. Bu dönem Türkçe konuşan adaylarda patlama olması seçmeni de sandığa getirdi” diye konuştu.


Canver, partisinin ülke genelinde oy kaybetmesini de şöyle değerlendirdi.


“Yeni İşçi Partisi olarak Haringey’deki bir hafta önce çok daha iyi görünüyorduk. Başta Hükümet’in Irak Savaşı’nı savunması ve seçim haftası da medyada yer alan bakanların skandalları, orta kesimin protesto etmesine neden oldu. Seçmen, Yeni İşçi Partisi’ne ‘toparlan’ mesajı verdi. Sayın Başbakan da kabineyi yeniden kurarak partiyi toparlamaya başladı bile…”


Yeni İşçi Partisi Haringey’den ilk kez aday olan ve kazanan Dilek Doğuş da partinin kan kaybetmesine karşın Türkçe konuşan toplumun yoğun olduğu bölgelerde oy kazandığını belirterek belediye meclisinde toplumun gözü kulağı olacağını söyledi. Doğuş, seçmenin partisine verdiği mesajın daha iyi hizmet olarak döneceğini belirtti.


MUHAFAZAKARLAR SEVİNÇLİ


Muhafazakar Parti’den Londra Enfield Belediye Meclis’ine tekrar girmeyi başaran Kıbrıslı Türk Ertan Hürer, 15 Türk adaydan 3’ünün (Ertan Hürer, Doğan Delman ve Salih Kaygusuz) kazanabilmesini Yeni İşçi Partisi’nin kalesi konumdaki bölgelerde yarışmalarına bağladı. Muhafazakarların Türkçe konuşan toplumun yoğun olduğu bölgelerde popüleritesini artırdığını vurgulayan Hürer, ülke genelinin tersine kendi bölgelerinde oy yitirmelerini de “Chase Farm Hastanesi’ni Koruma Partisi’nin (Save Chase Farm) Yeni İşçi Partisi’nce kullanılması”yla açıkladı.


Hürer, “Seçmenin partilere mesajını nedir?” sorumuzu da “Yeni İşçi Parti hükümetinin yüksek vergileri vatandaşı usandırdı. Skandallar yalnızca bardağı taşıran son damla oldu… Biz kendi hesabımıza Muhafazakarlar olarak daha çok çalışmamız gerektiği mesajını aldık” diye yanıtladı.


LİBERAL DEMOKRATLARDA BURUK SEVİNÇ


Ülke genelinde oylarını artıran Liberal Demokrat’ların Islington adayı Kıbrıs kökenli Türk Meral Ece de belediye meclisine tekrar girmeyi başaranlardandı. Başbakan Tony Blair’in geldiği bölge olan Islington’da iki dönemdir üstünlüğü elinde tutan Liberal Demokrat Parti bu seçimlerde 12 sandelye yitirerek 24’e düşerken Yeni İşçi Partisi 12 sandelye kazanarak 23’e yükseldi. Ayrıca Islington’da Green Parti de tek sandalye kazandı.


FOTOĞRAF: Başbakan Tony Blair Türkçe konuşan toplumun ağırlıklı olduğu bir semtte çoğu Türk olan dinleyicilere konuşurken

790670cookie-checkBlair, Türk mahallelerinde kazandı…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.