Blair’den Bush’a övgü

The Sunday Telegraph gazetesinin yazarlarından Con Coughlin’in, yaptığı söyleşide İngiltere Başbakanı Tony Blair, “11 Eylül saldırıları düzenlenmese bile, yakın olacaktık” dedi.


Blair, ABD ve Başkan Bush ile ilişkisini değerlendirirken de haftada en az bir kere video konferans sistemi aracılığıyla görüştüklerini ve durum değerlendirmesi yaptıklarını söyledi.


İngiltere Başbakanı, Bush’u överek “Uluslararası toplumda genelde Başkan Bush’la açık görüş ayrılıkları bulunanlar bile, onun oldukça nazik ve çok açıksözlü biri olduğunu söyleyecektir”  dedi.


Blair, Bush’la ilişkisini eleştirenleri de şunları söyledi:


“11 Eylül saldırıları esasında hepimize karşı yapılmıştı. Eğer hepimize bir saldırı düzenlenmişse, onu düzenleyenlere karşı birlikte mücadele etmek çıkarımızadır. Ben bunu Amerika’nın çıkarı için yapmadım. Amerika’da değil, İngiltere’de seçildim ve İngiltere’nin çıkarları bunu gerektirdiği için öyle davrandım. Terörizmle savaştayız ve bu hepimizi etkiliyor. Hep birlikte terörle mücadele etmeliyiz.”


Blair daha sonra ABD Başkanı’yla 11 Eylül saldırıları olmasa bile yakın ilişki kuracağından emin olduğunu, saldırılarınsa Amerika’yla ilişkilerini her düzeyde yeniden tanımladığını belirterek “Benim için 11 Eylül Irak’la bağlantılı bir resmin parçasıydı” diye konuştu.


BLAİR’İN KUMARI


Ayrıca İngiliz Daily Telegraph gazetesine konuşan ABD Başkanı George W. Bush da, İngiltere Başbakanı Tony Blair’in liderliğinin tehlikeye girmesi ihtimali yüzünden, 2003 yılında ona Irak’taki işgal koalisyonunu bitirme teklifinde bulunduğunu söyledi.


O dönem Blair ile yaptığı telefon görüşmesinde, “Hükümetini kaybedeceğine, koalisyonu bitirelim” dediğini açıklayan Bush, Blair’in Başbakan olarak kalması ABD’nin İngiltere ile olan ilişkileri açısından büyük önem taşıdığının altını çizdi. 


Bush, İngiltere Başbakanı’nın “Hükümeti ve koltuğumu kaybetsem bile koalisyonda kalacağız” diyerek işgal ortaklığında kararlılığını belirttiğini söyledi.


“TOY PRENS” SAVAŞA GİTMEK İSTİYOR


Ayrıca İngiltere’de yayımlanan pazar gazetelerinden The Mail on Sunday, Teğmen rütbesiyle okuldan mezun olan Prens Harry’nin mutlaka Afganistan ya da Irak cephelerinden birinde görev yapmak istediğini yazdı.


Gazete, tahtın üçüncü sıradaki varisi Prensin askeri okuldaki komutanlarına, ”Ben ve bölüğüm savaşa gönderilmezsek, üniformamı teslim eder ve giderim” dediğini öne sürdü.

790310cookie-checkBlair’den Bush’a övgü

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.