BM: Depremzedelere yardım yetersiz

Annan, onbinlerce insanın hayatının tehlikede olduğu bölgeye daha fazla yardım yapılması çağrısında bulundu.

Annan, açıklamasında, felaket bölgesindeki lojistik sıkıntılara da dikkat çekerek helikopterler ve hayati ihtiyaçların acilen karşılanamaması durumda depremin yerle bir ettiği ulaşılması zor bölgelerdeki en az 10 bin çocuğun bir-iki hafta içinde hayatını kaybedeceğini söyledi.

ABD Pakistan’a deprem yardımı 100 bin Dolar’dan 50 milyon Dolar’a çıkarması çok yetersiz sayılıyor. ABD Katar Emiri Şeyh Hamad Bin Halife el Tani, bir süre önce İsrail’de Araplarla Yahudilerin birlikte yaşadığı Sahnin kasabasına, yalnızca bir futbol stadyumu yapılması için 10 milyon dolar bağışlamıştı.

ABD’NİN YARDIMI İNSANİ DEĞİL

The Times gazetesi yazarı Bronwen Maddox “Deprem diplomasisi” diye adlandırdığı ABD’nin yardıma koşmasının arkasında insani değerlerden daha çok politik manevralar yattığını öne sürmüştü.

Yazarın yorumu şöyle:

“Pakistan, ABD’nin teröre karşı savaşına destek verdiği için açıkça ödüllendirildi. ABD dün, yardım teklifinde bulunan en az 17 ülkeye eklenerek, deprem bölgesine 50 milyon dolar yardımda bulunma taahhüdü verdi. Ancak bunu kimse safi insani bir jest olarak algılamasın. ABD’li yetkililer, bunun şimdiye dek kendilerine tanınan ve bundan sonra da tanınması beklenen iltimaslardan duyulan minnettarlığın bir ifadesi olduğunu açıkça belirtmeye özen gösterdiler.”

1116510cookie-checkBM: Depremzedelere yardım yetersiz

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.