Bodrum yangını kontrol altında

Kahveci, Orman Genel Müdürlüğü’ne ait bir helikopterle yanan bölgeyi Muğla Orman Bölge Müdürü İbrahim Aydın, Koruma Daire Başkanı Nurettin Doğan ve AA ekibi ile birlikte yaklaşık 45 dakika süreyle havadan inceledi.


Kahveci, duman çıkan bölgeleri telsizle helikopter ve arozözlere bildirerek müdahale edilmesini sağladı.


Helikopterle dün gece güvenlik amacıyla tahliye edilen ‘Kempinski Hotel Barbaros Bay”ın bulunduğu bölgeye inen Kahveci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bodrum yarımadasının yangınlar açısından hassas bir bölge olduğunu kaydetti.


Bodrum’da son çıkan yangında yaklaşık 300 hektar alanın zarar gördüğünü anlatan Kahveci, ”Yanan bölgede havadan yaptığım incelemede, zarar gören alanın 50 hektarı kaliteli orman geri kalanı makilik ve zeytinlik, yaklaşık 300 hektar alan zarar gördü. Dün gece felaketin daha da büyük olduğunu düşünüyorduk” diye konuştu.


Yangında zarar gören ormanlık alanın en kısa sürede ağaçlandırılacağını belirten Kahveci, “yangının piknik veya sigara ateşinden kaynaklandığını düşünüyoruz” dedi.
 
BU KEZ MANAVGAT’TA YANGIN ÇIKTI


Öte yandan Orman Bölge Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, Manavgat’ın Bucakşıhlar köyü yakınlarında, henüz belirlenemeyen nedenle orman yangını çıktı.


Yangına, Antalya’nın yanı sıra Muğla, Silifke ve Denizli’den 7 helikopter, 5 uçak, 12 arozöz ile kara ekipleri müdahale etti.
Şiddetli rüzgar nedeniyle söndürme çalışmalarının güçlükle devam ettiği, yangının yerleşim birimlerini de tehdit ettiği bildirildi.


 


 

1045020cookie-checkBodrum yangını kontrol altında

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.