‘Borcun var çıkamazsın’ çilesi bitiyor

İşadamına sınır kapılarında “Borcunuz var. Yurtdışına çıkamazsınız” uygulamasında değişiklik yapılması için CHP’li milletvekilleri TBMM’ye teklif verdi.


CHP Antalya milletvekilleri Tayfun Süner, Osman Kaptan ve Atilla Emek, TBMM Başkanlığı’na 5682 sayılı Pasaport Kanunu’nda değişiklik yapılması hakkında kanun teklifini 10 Temmuz’da sundu. Teklif, 21 Temmuz’da İçişleri Komisyonu’na gönderilerek görüşülmeye başlandı.


Teklifin gerekçesinde şöyle denildi: “Maliye Bakanlığı, vergi borcu olan işadamlarına yurtdışına çıkış yasağı koymaktadır. Yurtdışına çıkış yasağı konulan işadamlarından bir kısmı vergi borçları olduğundan habersiz işleri dolayısıyla iyi niyetle yurtdışına çıkmak istemektedirler. Bu yasağı da havalimanında öğrenmektedirler…”


EMNİYET: İYİ OLUR


Emniyet Genel Müdürlüğü yetkilileri de yasada yapılacak değişikliğin olumlu olacağını belirttiler. AKŞAM’a konuşan bir üst düzey emniyet yetkilisi sınırda polis ile işadamları arasında istenmeyen olayların yaşandığını, değişiklikle sorunun giderileceğini söyledi.


(Ufuk TÜRKYILMAZ / AKŞAM)

1063490cookie-check‘Borcun var çıkamazsın’ çilesi bitiyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.