Boris Johnson: Faturalarımız ürkütücü olacak

Önümüzdeki aylarda görevini bırakacak olan İngiltere Başbakanı Boris Johnson, ülkesini önümüzdeki kış elektrik faturalarında büyük bir artışa hazırlıklı olmaya çağırdı. Johnson, “Elektrik faturalarımız ürkütücü olacak” dedi.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, enerji piyasalarını etkileyen en önemli olayın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in, Ukrayna’yı “barbarca istilası” olduğunu savundu.

“ELEKTRİK FATURALARIMIZ ÜRKÜTÜCÜ OLACAK”
Boris Johnson, “Önümüzdeki aylar zor olacak, muhtemelen çok zor. Elektrik faturalarımız ürkütücü olacak. Çoğumuz için evlerimizi ısıtmanın maliyeti şimdiden göz korkutucu” ifadelerini kullandı.

Johnson, ülkesinin, Rus gazına olan bağımlılığını sona erdirmeye başladıklarına işaret ederek, “Haziran’da on yıllardır ilk kez Rusya’dan yakıt ithal etmedik. İngiltere, bu yıl geçen yıla göre yerli gaz üretimini yüzde 26 hızlandırdı” dedi.

“PUTİN’İN BASKISINA KARŞI DAHA DA AZ SAVUNMASIZ HALE GELİYORUZ”
Johnson ayrıca, küresel gaz piyasasındaki dalgalanmalara dikkat çekerek, “Savunmasız hale geliyoruz ve Putin’in baskısına karşı daha da az savunmasız hale geliyoruz” diye konuştu.

“İNGİLTERE’NİN KONUMU GÜÇLENECEK”
Boris Johnson, Vladimir Putin’i bir “tiran” olarak niteleyerek, “Ruslar, Ukrayna’yı desteklemekten yorulacağımıza ve Ukraynalıları, ne kadar mide bulandırıcı olsa da Kremlin’deki tiranla (Putin’le) bir anlaşma yapmaya gizlice teşvik etmeye başlayacağımıza inanıyor” dedi.

Johnson, Ukrayna’yı desteklemeyi sürdüreceklerini belirterek, “Putin’in pozisyonu her geçen ay daha da zayıflıyor. Zorbalık ve şantaj yapma yeteneği azalıyor. İngiltere’nin konumu daha da güçlenecek” diye konuştu.

2629470cookie-checkBoris Johnson: Faturalarımız ürkütücü olacak

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.