Bu haberi AB okumamalı

İzmir Yenikapı Tiyatrosu oyuncuları olan ve gönüllü olarak birçok şehre giden 4 genç, önceki gün ilk olarak Beyoğlu İstiklal Caddesi’nde daha sonra da Kadıköy İskele Meydanı’nda polis tarafından engellendi.

Açık Gazete yazarlarından Nedim Saban şu açıklamayı yaptı:

“Bizler de tam da bugün sanata evet demenin, baskılara karşı sanat engellenmemeli şiarının ülkenin her yerine yayılmasının gerekliliğini düşünüyoruz. Bu baskı bugün tiyatromuza yapılmış olabilir ama yarın başka tiyatrolara daha da vahimi başka sanat disiplinlerini de kapsayacaktır. Bu yüzden tüm dostlarımızı sesimize ses olmaya çağırıyoruz. Yarın İstanbul Taksim, İzmir, Ankara, Bartın, Mardin ve Denizli’de yapacağımız basın açıklamalarına katılım göstermenizi ve birlikte olmayı umut ediyoruz.

Umut ediyoruz çünkü sanatın değiştirici gücünden korkanlar karşımızda bütün baskı mekanizmalırı ile örgütlü bir şekilde duruyor. Ve onlara verilecek en güzel cevabın birlikte güçlü bir ses olmaktan geçtiğini düşünüyoruz.

Sanatseverleri ve sanatçıları bir kez daha SANATA EVET başlığı altında alanlarda birlik olmaya davet ediyoruz!”

“PALTO”

Nikolay Vasilyeviç Gogol’ün 1842’de yayımlanan uzun hikâyesi Palto, Rusya’da yaşanılan sosyal sınıf baskısının alt sınıf insanları-nın üzerinde bıraktığı etkiyi anlatıyor.

Gogol’ün Rus insanını aşağılamakla suçlandığı eser, Rus edebiyatının önemli eserlerinden biri. Dostoyevski, bu önemi “Hepimiz Gogol’ün Palto’sundan çıktık” sözleriyle vurgulamıştı.

715560cookie-checkBu haberi AB okumamalı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.