Bu oyun kaçmaz: Kadınlar da Savaşı Yitirdi

Day-Mer 33. Kültür ve Sanat Festivali kapsamında Londra Meydan Sahnesi, bu yıl italyan yazar Curzio Malaparte’nin “Kadınlar da Savaşı Yitirdi” isimli oyunuyla 24-29 Haziran günleri arasında seyircilerle buluşacak.

Londra Meydan Sahnesi bu oyunu “okuma tiyatrosu” olarak “27 Mart Dünya Tiyatro Günü”nde de sunmuştu. Oyunun konusu II. Dünya savaşı sonrası 1945-55 yılları arasında işgal altındaki Avusturya’da geçer. Müttefikler askerlerinin cinsel ihtiyaçlarını karşılamak, kadınları aşağılayarak onurlarını ve direnişlerini kırmak, umutlarını yok etmek için Viyanalı kadınları kupon karşılığı kendi askerlerini “eğlendirmeye” mecbur ederler; bir askeri tatmin etmenin karşılığı yarım kilo patates vb. olacaktır!

Oyunun yönetmeni Celal Perk, “Savaşların kazananı yoktur! denilse de, silah tüccarları, sömürgeci kan emicilerin her daim tek kazanan olduğunu bir kez daha acımasızca anlıyoruz… Savaşın-şiddetin farklı yüzleri olabilir, bombalar patlamasa, silahlar sussa bile gündelik faşizmle farkında olarak veya olmayarak bu çürümeyi çoğaltabiliriz” diye konuştu.

Kadınlar da Savaşı Yitirdi

İki perdelik oyunun kalabalık bir oyuncu kadrosu bulunuyor. Oyunun sahnelenmesinde emeği geçenlere teşekkür eden Perk, “Aralıklı olarak 20 yıllık bir üretim içinde olduğum, farklı üslup ve ekollerde oyunlar sergilediğimiz, Londra Meydan Sahnesi’ne güç verip yaşatan sevgili öğrencilerime ve onlar gibi emek veren tüm dostlara da içtenlikle teşekkür ediyorum. Oyun hazırlık süreci de ciddi bir mücadele olabiliyor bazen, tabi bir tür bağımsızlık, özsavunma ‘savaşıdır’ bu, ‘yitirdik mi, kazandık mı?’ diye görebilmek için sizlere de ihtiyacımız var şimdi; hoş geldiniz…” diye devam etti.

“2 Moorefield Road, London, N17 6PY” adresindeki Kuzey Londra Toplum Merkezi’nde (Tottenham-DAYMER) 24-29 Haziran saat 19.30’da (Pazar günü 18.30) sergilenecek oyun hakkında ayrıntılı bilgi [email protected] ya da 020 7275 8440 – 074 9433 4095 numaralı telefonlardan alınabilecek.

İLGİLİ YAZI: Savaşların kazananı vardır!
https://acikgazete.com/savaslarin-kazanani-vardir/

2617330cookie-checkBu oyun kaçmaz: Kadınlar da Savaşı Yitirdi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.