“Bu protesto çıtayı yükseltti!”

Hükümetin bütçe açığını kapatmak için uygulamaya koyduğu sosyal haklar ve yatırımlardaki kesintiye karşı sendika ve sivil toplum kuruluşlarının oluşturduğu Direniş Koalisyonu (Coalition of Resistance) 26 Mart günü saat 12’de Hyde Park’ta dev bir protesto gösterisi düzenlemişti.

Sezgin, “Biz gösteriye 300 DAY MER üyesi olarak katıldık. Tottenham’daki Toplum Merkezi’nden Seven Sisters Metrosu’na kadar birlikte yürüdük. Gösteri alanında kortejin ortasında olmamıza karşın gösterinin bir ucu Embankment’deyken diğer ucu Hyde Park’a ulaştığını öğrendik” dedi.

“GENEL GREVİ GÜNDEME GETİRDİ”

Sezgin gösterinin önemini de şöyle yorumladı:

“Bu kesintileri protesto eden ulusal bir protesto olmasına karşın geçen yıllardaki uluslararası Irak işgali protestosuna yakın bir kitle toplamayı başardı. Gösterinin başarılı olması sendika ve sivil toplum örgütlerinin kesintilere karşı kararlılığını da gösterdi. Hyde Park’taki konuşmalarda protesto gösterileriyle yetinilmemesi gerektiği ve genel grevle hükümete ‘dur’ denilmesi gerektiği dillendirildi. Bu da gösteriyor ki yürüyüşe ilgi çıtayı da yükseltti.”

“BİZİM TOPLUMDAN KATILIM BEKLENENDEN AZDI”

Sezgin, Muhafazakar ve Liberal Demokrat (ConDem) koalisyonun kesintilerle en çok göçmenleri hedef aldığını vurgulayarak “Biz etnik toplum üyesi bazı dernekler bir ay öncesinde biraraya gelerek güç birliği yaptık ve içinde yaşadığımız toplumda sınıf kardeşlerimizle hareket etmeye çalıştık” dedi.

Türkçe Kütçe konuşan toplumun toplumsal olaylara diğer etnik toplum üyelerinden daha duyarlı olduğunu öne süren Sezgin, “Ne yazık ki herkesten daha duyarlı olmamıza karşın tepkilerimizi eyleme aynı ölçüde dönüştüremiyoruz. Cumartesi günkü yürüyüşte bizim toplum üyelerinin daha çok yer almasını isterdik” diye devam etti.

836790cookie-check“Bu protesto çıtayı yükseltti!”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.