Bugün Dünya Engelliler Günü…

İngiltere’de belediyeler ve sivil toplum örgütleri engelli hakları ve son yasal değişiklik üzerine toplantılar düzenliyor.

MEKANLAR ENGELLİ

Türkiye’de de yapılan etkinliler arasında AK Parti Kadınlar Kolu’nun düzenlediği “Engelsiz Yarınlara Engelliler Haftası” başlıklı toplantıda konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın eşi Emine Erdoğan, “Asıl engelli olan insanlar değil mekanlar” dedi.

Erdoğan, kentsel altyapıların, ulaşım araçlarının ve binaların engelli insanların ihtiyaçları göz önünde tutularak tasarlanmamış olmasını eleştirerek, “Bütün bu sosyal mekanlarda engelli insanların pek fazla bulunmayışı onların engellerinden kaynaklanmıyor, aksine bu mekanların engelli oluşundan kaynaklanıyor” diye konuştu.

ENGELLİ İSTİHDAM YILI

Devlet Bakanı Güldal Akşit ise “AB giriş sürecinde, müzakerelerin başlama tarihinin belirleneceği 17 Aralık zirvesi öncesinde engelliler konusunun tartışılması son derece önemlidir” dedi. Akşit, engellilerin yıllardır beklediği Engelliler Yasa Tasarısı`nın önümüzdeki günlerde yasalaşacağını bildirirken, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın tasarıyı desteklediğini söyledi. 

Bakan, 2005 yılının “Engellilerin İstihdam Yılı” olarak ilan edildiğini vurgulayarak İş Yasası`nda yapılan değişiklikle, engelli istihdamının arttırılmasını öngördüklerini açıkladı.

1096220cookie-checkBugün Dünya Engelliler Günü…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.