'Bugünden tarih vermek mümkün değil'

Kılıç, AA muhabirinin, AK Parti'nin kapatılması istemiyle açılan davanın ne zaman karara bağlanabileceğine ilişkin sorusunu yanıtladı.


Ne kendisinin ne de üyelerin davanın ne zaman ve nasıl karara bağlanacağı konusunda bir öngörüde bulunamayacağını vurgulayan Kılıç, şunları söyledi:


''Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı sözlü açıklama, davalı parti sözlü savunma yapacak. Daha sonra raportör çalışmalarını yaptıktan sonra heyet olarak bir değerlendirme yapacağız. Onun için bugünden, davanın karara bağlanma tarihiyle ilgili 'temmuzun başı, ortası, sonu' demek mümkün değil. Bu konuda kamuoyunda yer alan değerlendirmelerin Anayasa Mahkemesi ile ilgisi yok.''  


 ''BELİRSİZLİKLER HEDEFİMİZDEN SAPTIRMAYACAK'' 


Öte yandan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, küresel ya da ulusal belirsizliklerin hükümeti hedeflerinden saptırmayacağını belirterek, ''Kısa, orta ve uzun vadedeki hedefleri yakalama noktasındaki kararlılığımız ilk günkü gibi devam edecektir.Mali disiplinden ve para politikalarından taviz vermeyeceğiz'' dedi.


Başbakan Erdoğan, Ortaköy'deki Four Seasons Otel'de düzenlenen ''Yatırım Danışma Konseyi''nin 5. toplantısının açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin, yıllar sonra yakaladığı güven ve istikrar ortamı sayesinde, uzun vadeli hedeflere yönelik kararlı, disiplinli ve tavizsiz bir şekilde politikalar uygulayabileceği bir zemine kavuştuğunu vurgulayarak, yatırımcı güveninin tesis edilmesinin, her zaman hükümetin öncelikleri arasında yer aldığını ifade etti.


Başbakan Erdoğan, bu doğrultuda sıkı mali politikalarından hiçbir şart altında taviz vermediklerini belirterek, sözlerine şöyle devam etti:


''Ulusal ve küresel belirsizlikler karşısında dahi kararlı ve tedbirli bir duruş sergiledik. Son 5,5 yıl içinde yanı başımızda devam eden savaşa, Orta Doğu'da devam eden çatışmalara, terör eylemlerine, küresel piyasalardaki dalgalanmalara şahit olduk. 2004 yılında yerel seçim, 2007'de genel seçim, Cumhurbaşkanlığı seçimi ve bir referandum gerçekleştirdik. Türk ekonomisi bütün bu süreçlerden başarıyla çıkmıştır; mali disiplinden taviz vermemiş, para politikalarını kararlılıkla uygulamıştır.''

1061370cookie-check'Bugünden tarih vermek mümkün değil'

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.