Bulgaristan’da da Bush protestosu

Yürüyüşe yaklaşık 500 kişi katıldı. Genç Komünistler Birliği ile Bulgaristan Ulusal Barış Konseyi’nin desteklediği protesto gösterisi sırasında “Terörist-katil Bush”, “Bulgaristan’da yabancı asker istemiyoruz” ve “Bulgar askeri Irak’tan çekilsin” sloganları atıldı.

Son derece sıkı güvenlik önlemleri altında yapılan ve neredeyse iki göstericiye bir polisin düştüğü protesto yürüyüşü Ulusal Kültür Merkezi’nin (NDK) önünde başladı. Yürüyüşe Bulgaristan’da yaşayan Filistinlilerin de bayraklarıyla katılması dikkat çekti.

Bush’u protesto yürüyüşü “İvan Vazov” Halk Tiyatrosu’nun önündeki meydanda sona erdi.

Burada yapılan konuşmalarda , Bush’un “dünya barışını tehdit eden en büyük terörist olduğu” ileri sürülerek, “Bu teröristin topraklarımıza gelmesini istemiyoruz, çünkü o gittiği her yere kan ve savaşı da beraberinde getiriyor” denildi.
Gösteriye katılan Filistinlilerden İbrahim Al Halim de yaptığı konuşmada, ABD’nin Irak’ı hayali kitle imha silahları senaryosu ile işgal ettiğini belirterek, “Gerçek kitle imha silahları İsrail’de bulunuyor, ancak işgalci İsrail’e kimse sesini çıkartamıyor” dedi.

Protesto gösterisi olaysız sona erdi.

1152360cookie-checkBulgaristan’da da Bush protestosu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.