“Burada tutuklanan gazeteciliktir”

Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Barış Yarkadaş Sözcü çalışanları Mediha Olgun ve Gökmen Ulu’nun tutuklanması üzerine şunları söyledi:

 “Burada tutuklanan gazeteciliktir.Burada kelepçe vurulan halkın haber alma hakkıdır. İki arkadaşımız hiçbir somut delile dayanmayan, inandırıcılığı olmayan gerekçelerle tutuklandılar. Cumhurbaşkanı’nın kaldığı otelin haber olarak yazılması  ve bunun haber olarak duyurulmasından dolayı Cumhurbaşkanı’na suikast suçlaması gibi akla mantığa, hukuka sığmayan bir gerekçeyle şu anda cezaevine gönderiliyorlar.”

BERBEROĞLU: TUTUKLANAN MUHALEFETTİR

Kararın ardında adliye önünde açıklama yapan Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Enis Berberoğlu da şöyle konuştu:

“İki tane kıymetli gazeteci arkadaşımız bugün arkamda gördüğünüz adından başka hiçbir yanı adalet taşımayan  sarayda mahkeme tarafından tutuklandı. Kurulduğu günden bu yana FETÖ denilen örgüte  herkesin yalakalık yaptığı  bir ortamda sesini yükseltme cesaretini gösteren Sözcü gazetesi ve yazarlarına yapılacak en büyük iftira, onları FETÖ’cü ilan etmektir. Daha da ötesi bunun iddianameye geçmesi ve mahkeme tarafından kabulüdür. Hepimiz biliyoruz ki bu sadece bir tiyatrodur. Burada yargılanan muhalefettir. Tutuklanan muhalefettir…”

 

2092910cookie-check“Burada tutuklanan gazeteciliktir”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.