Bursaspor – Diyarbekirspor olaylı maç sonrasında DEM Parti TFF’ye çağrı

Bursaspor – Diyarbekirspor olaylı maç sonrasında yaşananlar TBMM’de de gündeme geldi. DEM Parti Grup Başkan Vekili ve Erzurum Milletvekili Meral Danış Beştaş, “Bursaspor’un Diyarbekirspor oyuncularına yönelik saldırısının arkasında aynı Kürt nefreti vardır. Federasyonu ağır yaptırımlar uygulamaya davet ediyoruz” dedi.

2. Lig Beyaz Grup’un 18. haftasında oynanan maçta Diyarbekirspor’un 81. dakikada 2-0 öne geçmesinin ardından gol sevincine tepki gösterilmesinin ardından olaylar çıktı. Hakem Burak Taşkınsoy; uzatma dakikalarında önce Bursaspor’dan Çağatay Yılmaz’a, daha sonra da Diyarbekirspor’dan Bünyamin Yürür, Serhat Enes Çalışan ve Cem Çelik’e, ardından da yine Bursaspor’dan Bilal Güney’e kırmızı kart gösterdi.

Taşkınsoy, olayların sürmesi üzerine karşılaşmayı bir süre durdurdu. İki takımın oyuncuları saha içinde ve stadyumda koridorda kavga etti, polis oyuncuları durdurmakta yetersiz kaldı.

Verilen aranın ardından maç haklem kararıyla yeniden başladı, bitiş düdüğüyle birlikte her iki takımın oyuncuları da polis koridoru altında soyunma odasına gitti. Sahaya giren bir taraftar da gözaltına alındı.

2743150cookie-checkBursaspor – Diyarbekirspor olaylı maç sonrasında DEM Parti TFF’ye çağrı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.