Bush: Hala güvende değiliz

Bush, Bu ülke 11 Eylül’den itibaren Amerikan halkını korumak için önlemler aldı ama hala tamamen güvende değiliz. Amerikan halkını korumak için bazı önlemler daha almamız gerekiyor” dedi.

İngiltere Başbakanı Tony Blair’de geçen hafta ABD’ye yaptığı ziyaret sırasında 11 Eylül’den sonra ABD ile sürdürdüğü teröre karşı mücadeleyi kaybetme tehlikesi bulunduğunu belirterek stratejinin gözden geçirilmesi gerektiğini söylemişti.

ABD, “EL KAİDE” DİYOR

Öte yandan ABD İç Güvenlik Bakanı Michael Chertoff, İngiltere’de uçaklara düzenlenmesi planlanan terör saldırılarının El Kaide izlenimi verdiğini söyledi.

Chertoff, düzenlediği basın toplantısında, saldırı planının El Kaide izi taşıdığını, ancak araştırma sürdüğü için kesin bir kanıya varamayacaklarını belirtti.

Uçaklara saldırı planının son aşamalarında bulunduğunu ifade eden Chertoff, Amerikalı özel hava görevlilerinin güvenlik önlemlerinin artırılması çerçevesinde İngiltere’ye gönderilmekte olduğunu belirtti.

İç Güvenlik Bakanlığının aldığı tedbirler dolayısıyla ABD için bir tehdidin söz konusu olmadığını da söyleyen Chertoff, ancak yetkililerin, İngiltere’deki terör saldırısının tamamen engellendiğini varsayamadığını kaydetti.

Federal Soruşturma Bürosu (FBI) Başkanı Robert Mueller de saldırı planının El Kaide izleri taşıdığını söyledi, ancak ABD’de böyle bir saldırının planlandığına dair belirti bulunmadığını ifade etti.

Bu arada İngiliz havayolu şirketi British Airways, Heathrow havaalanıyla İngiltere’deki diğer havaalanlarına ve Avrupa ile Libya’ya yapacağı bugünkü seferlerin tamamını iptal ettiğini açıkladı.

British Airways, daha önce, Heathrow’a ve Heathrow’dan tüm yurt içi ve dışı seferlerini TSİ 17.00’ye kadar iptal ettiğini bildirmişti.

İLGİLİ HABER: Blair: Terörle savaşı kaybediyoruz

1133910cookie-checkBush: Hala güvende değiliz

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.