Bush, savaş parasını arttırdı

Bush, 1 Ekimde başlayan 2008 maliye yılında savaş için ayrılan bütçeye 42,3 milyar dolar ilave edilmesini Kongre’den resmen talep etti. ”Terörle mücadele” adı altında ayrılan para, böylece toplam 196,4 milyar dolara yükselecek ve bu savaşın 2001 yılından bu yana ABD’ye maliyeti 757 milyar doları aşacak. 

Demokrat rakiplerinin geçen ocaktan bu yana çoğunlukta olduğu meclisin ek bütçeyi hızla kabul etmesini isteyen Bush, ”Kongre’de bazılarının savaşa karşı olduğunu ve bunların itirazlarını gösterme yolları aradıklarını biliyorum. Ama bu insanlar, askerlerimizin başarmak için nelere sahip olduğunu iyi düşünsün. Cephedeki askerlerimiz, Washington’daki parti kavgalarının ortasında kalmamalı” dedi. 

Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi ise Bush’un bu isteğini eleştirdi ve ”Bu iş öncelik meselesi. Mesela Irak’ta harcanan 40 günlük parayla 10 milyon çocuğun bir yıl boyunca sağlık masrafı karşılanabilir” dedi. 

Pelosi, ”Bu savaşın getirdiği fatura her geçen gün kabarıyor; daha fazla can, para ve itibar kaybediyoruz. Bu savaşı durdurmalıyız” diye konuştu.
 

1160150cookie-checkBush, savaş parasını arttırdı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.