Bush’tan Talabani’ye söz

Bush, tedavi gördüğü ABD’de bulunan Talabani ile Beyaz Saray’da bir araya geldi.

ABD Başkanı, Talabani’ye, önemli amaçlara ulaşmak için Irak hükümetine yardımcı olma sözüne bağlı olduğunu ilettiğini söyledi.

İki liderin, Irak’taki güvenlik sorunlarının farkında olduklarını dile getirdikleri, buna karşın önemli konularda ilerleme kaydedileceği hususunda iyimser olduklarını ifade ettikleri kaydedildi.

Bu konuların, petrol gelirinin tüm Iraklılar arasında paylaşımına ilişkin yasanın geçmesi, yerel seçimlerin yapılması, eski Baas partililerin hükümette yer almamasına ilişkin yasaların gözden geçirilmesi ve anayasa değişikliğini içerdiği ifade edildi.

YENİ IRAK KOORDİNATÖRÜ

Bush’un Irak hükümetine yardımcı olması için Irak’a özel bir temsilci göndermeyi planladığı da belirtildi.

Ulusal Güvenlik Danışmanı yardımcılığından istifa edeceğini bir süre önce açıklayan Meghan O’Sullivan’ın, Bağdat’taki Iraklı liderlere yardım konusunda ABD’nin Bağdat Büyükelçisi Ryan Crocker ile birlikte çalışacağı kaydedildi.

O’Sullivan’ın, ABD Ulusal Güvenlik Konseyinin Irak koordinatörlüğünü yürüteceği ifade edildi.

Görüşmede Talabani de ülkesinin güvenlik denetimini aşamalı olarak almaya devam edeceğini söyledi, ancak bu konuda belirli bir takvim vermedi.

Güçlüklerin farkında olduğunu, ancak bunların üstesinden gelmeye kararlı olduklarını söyleyen Talabani, ayrıca Amerikan halkına teşekkür etti.

1151780cookie-checkBush’tan Talabani’ye söz

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.