Büyükelçi Türk mahallesinde…

İngiltere Restoran, Kebapçı ve Marketler Birliği’ni (National Association of Turkish Restaurants – Takeaways&Supermarkets  – NARTS) Yönetim Kurulu Başkanı Mahir Kılıç ve Ayşen İpek ile NARTS çalışanları, Büyükelçi Alpogan’ı Birlik’in “90 Green Lanes N16 9EJ” adresindeki merkezinde kapıda karşıladı.


Toplantı sonrasında basını bilgilendiren Kılıç, büyükelçinin Türk toplumun yoğunlaştığı yiyecek ve market söktörünün sorunları hakkında bilgi aldığını belirterek, “Büyükelçilik olarak sorunların çözümünde yardımcı olmak istediklerini belirtti” dedi.


İpek de, uzun yıllardır ilk kez bir büyükelçinin toplumun yoğun olarak yaşadığı semti ziyaret ederek sektör temsilcilerini yerinde dinlemesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek şunları konuştu:


“Esnafın en çok şikayet ettiği ruhsat sorunu ve çözüm çalışmalarımız hakkında kendilerine bilgi verdik. Sektörün bir başka ciddi sorunu da kalifiyeli eleman sıkıntısıdır. Bu konuda da Türkiye’de Lokantacılar-Pastacılar Federasyonu ile işbirliği yaparak İngiltere İçişleri Bakanlığı’nın kabul edeceği kalifiyeli sertifika programıyla Türkiye’den yetişmiş eleman getirme çalışmalarımız var. Sayın Büyükelçi bu çabalarımızı takdir ederek toplum içinde diğer sivil toplumlarla dayanışmanın önemine değindi…”

807630cookie-checkBüyükelçi Türk mahallesinde…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.