Cameron’dan kızdıracak sözler

Başbakan’ın İngiltere’nin çift dipli resesyona girmesinden kıtanın yaşadığı ekonomil sorunları sorumlu tuttuğunu belirten gazete bu sözlerin Avrupalı liderleri kızdıracağını öne sürdü.

Haberde şöyle devam etti:

“Başbakan eğer İspanya, Yunanistan ve İtalya gibi ülkeler ekonomik dayatmalarla başedemezse Euro’nun dağılabileceğini söylüyor. Dün İspanya’da binlerce kişi, hükümetin işsizliği yüzde 25’e çıkaran ve ülkeyi yeniden resesyona sokan borç kriziyle mücadele için yürürlüğü koyduğu kemer sıkma önlemlerini protesto için sokağa döküldü.Gelecek hafta Fransa ve Yunanistan’da seçimler var. Seçimlerin Almanya’nın desteklediği kemer sıkma önlemlerine muhalefeti güçlendirmesi bekleniyor. Hedge fonlar şimdiden Fransa’da Sosyalist aday François Hollande’ın işbaşına gelmesinin Fransa’nın kredi itibarını düşürmesini bekliyor. Yunanistan’da ise beklenti, seçmenlerin iki büyük partiyi de cezalandıracağı ve Avrupa Birliği ile IMF’nin ekonomik toparlanma planlarına karşı çıkan küçük partilerin toplam oy oranının yüzde 50’ye çıkabileceği yönünde.”

AVRUPA’DA MUHALEFET YÜKSELİYOR

Times gazetesinin manşetinde de ekonomi vardı.

“Avrupa’nın merkezinde çatlak” diyen gazete, Fransa’da Sosyalist adat Hollande’ın başkanlık seçimlerine bir hafta kala Almanya Başbakanı Angela Merkel’in kemer sıkma çağrılarına karşı çıktığına dikkat çekiyor. Gazeteye göre, Sarkozy’nin yerine cumhurbaşkanı olması beklenen Hollande Paris’teki bir mitingde, Merkel’in krize çözüm olarak gördüğü acımasız bütçe açığı kapatma programlarına son verme vaadinde bulundu.

Gazete başyazısında da “Parasal birliğin katı kuralları dayanılmaz ekonomik baskılar yarattı. Euro’nun ayakta kalmasını isteyip istemediğine Almanya kendisi karar vermeli” diye yazdı.

Times Almanya’nın zor durumdaki ekonomilere kaynak aktarması, kendi tüketicileri ve işletmeleri için talebi canlandırması gerektiğini belirterek şöyle devam etti:

“Bu Almanya için zor bir karar olacak. Ama Euro bölgesinin çökmesi Almanya’nın büyüme hedeflerine ağır bir darbe vurur. Ancak parasal entegrasyona ilişkin başarısız bir projenin kusurları kendiliğinden ortadan kalkmaz. Bu kusurların varlığını kabul etmek çözün yolunda ilk adımdır. Ama Avrupa kurumları henüz bu aşamaya gelmedi.”

842520cookie-checkCameron’dan kızdıracak sözler

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.