Can Atalay için mahkeme nöbeti sürüyor

AYM’nin hak ihlali kararına rağmen 6 gündür tahliye edilmeyen TİP Hatay Milletvekili Can Atalay için, meslektaşları ve partisi İstanbul Adliyesi önünde nöbete devam ediyor.

Anayasa Mahkemesinin (AYM) Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Can Atalay hakkında verdiği hak ihlali kararının üzerinden 6 gün geçti. AYM, Atalay’ın derhal tahliye edilmesi yönünde karar verdi ancak İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi henüz bir adım atmadı.

Atalay’la ilgili halen bir karar verilmemesi nedeniyle, Atalay’ın meslektaşları ve arkadaşları, Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesindeki oturma eylemine bugün de devam etti. Themis heykeli önünde oturan avukatlar, AYM kararının uygulanmasını talep etti.

Avukatların eylemine Gezi direnişinde hayatını kaybeden Berkin Elvan’ın annesi Gülsüm Elvan da destek verdi. Ayrıca adliyedeki nöbete TİP Genel Başkanı Erkan Baş ve TİP Milletvekili Ahmet Şık’ın da katılması bekleniyor.

Atalay hakkında kararı verecek olan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi heyetinin Can Atalay dosyasını görüştüğü belirtiliyor. Ancak heyetin, 5 gün sürecek olan 17-25 Aralık operasyonlarını yapan polis şeflerinin davası için duruşma salonuna girmesi nedeniyle, Atalay dosyasının geciktirilebileceğinden endişe ediliyor. (İstanbul/EVRENSEL – Fotoğraf: Eylem Nazlıer/Evrensel)

2728700cookie-checkCan Atalay için mahkeme nöbeti sürüyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.