Canına tak eden Berlusconi dava edecek…

Berlusconi’nın avukatlarının ‘itibarının zedelendiği’ iddiası ile 1 milyon avro manevi tazminat ödenmesini isteyecekleri açıklandı.

Berlusconi’nin La Repubblica gazetesinin de içinde yer aldığı Espresso Grubu’na karşı açacağı dava için yargıçlara başvurduğu belirtildi. Berlusconi, geçtiğimiz 26 Haziran’da La Repubblica gazetesinden Giuseppe D’Avanzo’nun kendisine ilettiği 10 soruyu “itibarını zedeleyici” nitelikte sorular olarak değerlendirdi. Bugünkü La Repubblica gazetesi, konuyla ilgili yayımlanan haberde İtalya’nin habercilik tarihinde ilk defa bir gazetenin yürüttüğü soruşturma, sivil bir mahkemede noktalandı yorumunda bulundu.

Başbakan Berlusconi’nin La Repubblica gazetesi’nin ilettiği 10 sorunun yani sıra 6 Ağustos 2009 tarihinde “Berlusconi’ye artık şantaj yapılabilir” başlığıyla yayımlanan bir başka haberi de temel alarak 24 ağustos 2009 tarihli bir dilekçeyle mahkemeye başvurduğu açıklandı. Berlusconi’nin Espresso Grubu alyhine açtığı dava nedeniyle La Repubblica gazetesi ve Espresso Grubu’nun yöneticisi Ezio Mauro ve ilgili haberleri kaleme alan gazetecilerin Roma Mahkemesi’nde ifade verecekleri belirtildi.

Ancak davanın merkezinde La Repubblica’nin Berlusconi’nın yanıtsız bıraktığı soruları 60 gün boyunca her gün yayımlaması yer alıyor. Berlusconi’nın avukatları bu soruların retorik sorular olduğunu öne sürdü ve başbakanın özellikle yanıtlamayı reddettiğini açıkladı.

1216680cookie-checkCanına tak eden Berlusconi dava edecek…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.