‘Cem Karaca’nın Gözyaşları’ filmine durdurma kararı

İstanbul Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi, “Cem Karaca’nın Gözyaşları” filminin gösteriminin durdurulmasına karar verdi.

Sanatçı Cem Karaca’nın müzikteki yolculuğunu ve kişisel mücadelesini anlatan “Cem Karaca’nın Gözyaşları” filmi hakkında İstanbul Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi tarafından durdurulma kararı çıktı.

12punto‘da yer alan habere göre; Cem Karaca’nın eşi İlkim Karaca, sanatçının hayatını konu alan ‘Cem Karaca’nın Gözyaşları’ filminin gösteriminin durdurulması için İstanbul Fikri Sınai Haklar ve Hukuk Mahkemesi’ne başvurmuştu. Mahkemesi devam eden yargılamada ara karar verildi.

Bu karara göre filmin yayımlanması durduruldu. İcra daireleri durdurma için yetkili kılındı.

İLK DURDURMA BAŞVURUSU İÇİN RET KARARI VERİLMİŞTİ
Cem Karaca’nın eşi İlkim Karaca, filmi için kendisinden izin alınmadığını söylemiş ve çekimlerin durdurulması için mahkemeye başvurmuştu. Filmin yapımcılığını üstlenen Fikri Harika Prodüksiyon ve Aytaç Medya tarafından yapılan açıklamada ise Cem Karaca’nın hayatının beyazperdeye aktarmak üzere çalışmalara başlamadan önce gerekli izinlerin alındığı belirtilmişti.

Geçtiğimiz aylarda, filme dair tüm video, fotoğraf, fragman, film kaydı gibi görsel ve işitsel kayıtların yayınlanmasını önlemeye yönelik açılan durdurma kararı talebi mahkeme tarafından reddedilmişti.

Cem Karaca’nın Gözyaşları filmi afişi

FİLM 26 OCAK’TA VİZYONA GİRMİŞTİ
Danışmanlığını Cem Karaca’nın oğlu Emrah Karaca’nın yaptığı film, sanatçının hayatının sürgün kaldığı Almanya’dan Türkiye’ye dönüşüne kadar olan dönemini anlatıyor.

İsmail Hacıoğlu’nu Cem Karaca’yı oynadığı filmde deneyimli oyuncu Fikret Kuşkan’ı baba Mehmet Karaca, Yasemin Yalçın’ı anne Toto Karaca rolünde. Projede ayrıca, Melisa Aslı Pamuk, Meral Çetinkaya, Melisa Döngel, Buçe Buse Kahraman, Kubilay Tuncer, Alper Saldıran gibi oyuncular rol alıyor.

 

2752330cookie-check‘Cem Karaca’nın Gözyaşları’ filmine durdurma kararı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.