Cennete seçilmemişsem ne yapmalıyım!?

21 Mayıs Cumartesi günü Kaliforniya saatiyle akşam üzeri 6’da başlayacağı iddia edilen kıyamet sırasında Cennet’e gitmeyi garantilememiş olduğuna inanan kimi Hıristiyanlar soru üzerine soru sorarak, ¨ Bu durumda ne yapmamız lazım, son dakikada bir şey yapıp Tanrının gönlünü kazanmak olası mı, belki bize de Cennet’te bir yer ayırır, bu mümkün müdür?¨ diye zor durumda kaldıklarını itiraf etti.

Bugüne kadar yeterince papaz ziyaret edip kilise kapısında dolaşmamış olanların Cennet’e gitmesi zor göründüğünden, Kıyamet kapıya gelmişken bir çare arayanlar kiliseleri dünden beri doldurdu. Harold Camping adlı papaz efendi tarafından ortaya atılan iddiayla 21 Mayıs günü depremlerle başlayacak Kıyamet’in tam 158 gün süreceği ve sonunda bütün dünya ve evrenin yok olacağına inananlar, öldükten sonra Cennet’te kedi köpekleriyle buluşmak üzere bugünden hazırlık dahi yaptı. Papaz Harold’un ¨ İncil böyle söylüyor, Tanrı’nın kutsal kitabı ne diyorsa doğrudur¨ diye açıkladığı bu tarih üzerine din adamları ve ilahiyat profesörleri, ¨ Bu gerçek olamaz, Tanrı’nın ne zaman Kıyamet yapacağı önceden bilinemez, ama birgün Kıyamet elbette olacaktır¨ diye yorum yaptı. Sonuçta, herkesin Kıyamet fikri üzerinde uzlaştığı, ancak tarihi konusunda anlaşmazlığa düştüğü ortaya çıktı.

Öte yandan Cennet’e gitmek hazırlığında olanların bir süreden beri işi gücü bırakıp evlerine kapanarak günleri duayla geçirdiği, kendilerini Cennet’e götürecek olan güzel bir melekle karşılaşmaya hazırlandıkları, gelen haberler arasında yer aldı. Amerikan basınında bu yönde çıkan haberlerin son birkaç gündür ardı arkası kesilmiyor.

1528950cookie-checkCennete seçilmemişsem ne yapmalıyım!?

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.