Cezaevine Gönderilen Belediye Başkanının İsyanı! Özgür Özel: CHP’li Diye Günah Keçisi ilan Etmeyin

Antalya’daki teleferik kazasının ardından başlatılan soruşturmada, CHP’li Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz tutuklandı. CHP Lideri Özel tutuklamaya tepki gösterdi. Kepez Belediye Başkanı’nın ifadesi de ortaya çıktı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Antalya’daki teleferik kazasına dair soruşturmada Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz’ün tutuklanmasının ardından açıklama yaptı. Özel, dahli olanın gözyaşına bakılmaması ama CHP’li diye de günah geçisi ilan edilmemesi gerektiğini kaydetti.

Öte yandan Teleferik faciasında ihmali olduğu gerekçesi ile tutuklanan Kepez Belediyesi’nin CHP’li yeni Başkanı Mesut Kocagöz ile ilgili karar adliye önünde toplanan çok sayıda Kepezli vatandaş tarafından protesto edildi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Antalya’daki teleferik kazasına dair soruşturmada Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz’ün tutuklanasının ardından açıklama yaptı. Özel, dahli olanın gözyaşına bakılmaması ama CHP’li diye de günah geçisi ilan edilmemesi gerektiğini kaydetti. Özel, Soma, İliç gibi facialarda kamu görevlilerinin soruşturulmadığını kaydettiği açıklamasında mevcut durumun hukuki değil siyasi olduğunu belirtti.

Özel, “Soma’dan İliç’e hiçbirinde kamu görevlilerinin soruşturulmadığı gerçeği ortada iken bu karar hukuki değil siyasidir” dedi. Özel, açıklamasında “Kuşkusuz kazada dahli olan kim varsa kimsenin gözyaşına bakılmamalıdır. Bu kırmızı çizgimizdir (…) ama sırf partilimiz diye başkanımızı günah keçisi ilan edemezsiniz” ifadelerine yer verdi.

İFADESİ ORTAYA ÇIKTI

Tutuklanan Kocagöz ifadesinde, belediye başkan adaylığı için 28 Kasım Aralık 2023’te ANET A.Ş.’deki görevinden ayrıldığını, genel müdürlüğü döneminde bakımların eksiksiz yapıldığını söyledi, bu döneme ait bakım belgelerini savcılığa sundu. HALKTV

2771280cookie-checkCezaevine Gönderilen Belediye Başkanının İsyanı! Özgür Özel: CHP’li Diye Günah Keçisi ilan Etmeyin

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.